09/08/2010

Armastus on igavese elu võti

8. august 2010.a.

"Ning Issand kasvatagu teie armastust ja tehku see rohkeks üksteise ja kõikide vastu."
1 Ts. 3:12

Vend Juhan Eenjärv teeb täna alguse, õde Erli Lepik saadab orelil ja loeb luuletuse armastusest. Pastor Joosep Tammo jutluse aluseks on sõna Lk 10: 25-29 - Armastuse toppeltkäsk.

Meis kõigis elab igatsus elada nooruslikult ja võimalikult kaua. "Ostke "Everbeautyt" ja teie nahk omandab noorusliku pinge, muutub pehmeks, kortsutuks, säravaks ja on kõige paremini kaitstud aja märkide vastu!", lubab kosmeetikatööstus.

Briti teadlane De Grey ütleb, et inimese eluiga on võimalik rakuprotsessidesse sekkumisega pikendada kuni 1000 aastani. Metuusala lugu teades ei tulegi see nii suure üllatusena. Ometi peame küsima koos kirjatundjaga: "Õpetaja, mis ma pean tegema, et pärida igavene elu?"

Tänane sõna ütleb, et igavese elu võti on armastus. - "Armasta Issandat, oma Jumalat, kogu oma südamega ja kogu oma hingega ja kogu oma jõuga ja kogu oma mõistusega; ning oma ligimest kui iseennast!" - Niisiis, meie suurim vajadus on kasvamine armastuses. Kuid kaasaegne pilt armastusest on enamasti moonutatud ja vildakas.

Tõelise armastuse muutumatu mõõdupuu on Jumal ise. "Jumal on armastus ja kes püsib armastuses, püsib Jumalas ja Jumal püsib temas." 1 Jh 4:16 "Jumala armastus meie vastu on saanud avalikuks selles, et Jumal oma ainusündinud Poja on läkitanud maailma, et me tema läbi elaksime!" 1 Jh 4:9

Jumalikul armastusel on kaks mõõdet: horisontaalne ja vertikaalne. Horisontaalset mõõdet kirjeldab lugu halastajast samaarlasest, vertikaalset mõõdet lugu Martast ja Maarjast. Jumal soovib, et me oleksime Temasse, kaasinimestesse ja elusse armunud. See ongi igavese elu võti.




Õde Hanna Liival on täna 80. juubel. 61 aastat on siin talus rassitud ja vaeva nähtud. ja suur pere üleskasvatatud. Oli aegu, kus tuli 40 lehma päevas lüpsta ja talitada. Nüüd on jäänud veel kass ja suur valge kakaduu.





Peremees Hugo on optimistlik. Kuigi sünniaasta on 1921 kasvatab ja müüb ta ikka veel heina. Igal põllutööriistal on oma traktor ja remondid teeb peremees kõik ise ära. Kui töö maht väga suureks läheb, tulevad lapsed appi.



Kõige olulisem on aga see, et Hanna ja Hugo südames on igavese elu võti - armastus Jumala, kaasinimeste ja elu vastu! Kallis Hanna soovime Sulle palju õnnistusi ja vaimujõudu eelolevateks aastateks!

No comments:

Post a Comment