30/08/2010

Oma koht

Viimane augustikuu pühapäev

Kogudus alustab lauludega: "Tahan alata Sinuga Jeesus..." ja "Suur on Su ustavus..."

Herbert Kirves avab jumalateenistuse Jumala sõna ja palvega.
Seejärel laulame "Oh kui helde on me Jeesus..."

Thomas Kirves räägib oma reisist Lõuna-Prantsusmaale ja Itaaliasse.
Mõtlema pani Itaalia perede kokkuhoidmine ja Nizza sadamas nähtud luksusjahid.
Kontrast rikkuse ja vaesuse vahel selles maailmas on tohutu.

Laulame "Olen rõõmus, et Jeesust võin teenida ma..." ja "On ääretu arm, milles elan..."

Pastor Joosep Tammo jutluse aluseks on Lk 14:7-14

Kõik me otsime selles elus ja igavikuski oma kohta. Laps otsib vanemate lähedalolu, nooruk sõprade tunnustust, töömehe eas otsime paremat töökohta ja vanaduses teenitud puhkust. Kaasaegse maailma meelsus jätab neile otsingutele oma jälje. Sest selles maailmas leiavad oma koha parimad, kiireimad, ilusamad, rikkamad, edukamad ja lugupeetumad. Just sellises maailmas elas ka variseride ülem, kelle lauas Jeesus istus. Mitte kõik ei mahu sellise maailma peolauda.
Mure oma koha pärast kandub ka igavikku. Jeesus aga ütleb, et me ei pea muretsema - Jumalariigi lauas on kõigil oma koht. Me ei pea selle koha pärast võitlema. Jumal ise oma helduses ja halastuses juhatab meile selle koha kätte. - "Kui aga Jumala, meie Päästja heldus ja inimesearmastus ilmus, siis ta päästis meid - mitte õiguse tegude tõttu, mida meie nagu oleksime teinud, vaid oma halastust mööda, uuestisünni pesemise ja Püha Vaimu uuendamise kaudu." Tt 3:4-5
Jumala jaoks on iga inimene tähtis ja ta pakub oma riigis kohta ka neile, kes seda siinses elus pole leidnud. Jumalalastena ei saa meie hoiak oma kaasinimeste suhtes olla teistsugune. Sellepärast Jeesus ütleb: "Kui sa teed lõuna- või õhtusöömaaja, ... siis kutsu vaeseid, küürakaid, jalutuid, pimedaid, siis oled sa õnnis..."
Ema Teresa, kelle sünni 100. aastapäeva me 26. augustil tähistasime, näitas selle sõna tähendust kaasajale. Ta leidis oma elus koha kõige nõrgematele ja viletsamatele, ning Jumal asetas ta meile kõigile nähtavale kohale. Leidkem meiegi oma koht siin ja igavikus Jumalat usaldades ja kaasinimesi teenides.

Lõpuks kõlas laul: "Oh usu, et Jumal täiesti on truu..."

Pärast jumalateenistust kohtus Lepikute suguvõsa Anne ja Peter Lepiku kodus.

Pereisa Peter lõunat valmistamas

Pereema Anne magustoitu serveerimas

Rõõmsad külalised

Peretütar Andrea ja perepoeg Karl

Noorem põlvkond sugulasi mänguhoos

Vanemad vestlusringis

Kõik , nii kauged kui lähedased Lepikud üheskoos. Nende hulgas ka pastor Joosep ja tema abikaasa Aime Tammo. Perekoer Chester juba teab, kuidas grupipildil poseerida.

No comments:

Post a Comment