05/06/2011

Pühapäev, 5. juuni 2011.a.

"Tõesti, Jumala omad on ilmamaa kilbid,

Tema on väga ülendatud."

Ps 47:10

Päikseline pühapäeva hommik paneb vara tõusma. Koos Erich ja May Tõkkega sõidame Vancouveri Broadway Kirikusse, mis on üks suuremaid vabakirikutest. Täna kell 9:00 teenistuses teenis seal Piiblikooli rektor Dr. Dave Demchuk jagades sõna Ps 1.


Broadway Kiriku ülistusansambel


Ühendatud Baptisti Koguduses alustame lauludega "Püha vaikne rahu..." ja "Oh Jeesus, Su palet las alati..." Alguspalve teeb Jaan Lepik. Seejärel laulame "On ääretu arm, milles elan..." Täna, kuu esimesel pühal mäletame ka armast õde Veera Tamme (21.04.1916 - 5.05.2011), kelle sängitasime 16. mail Forest Lawni kalmistule. Ta sai vanaks 95 aastat ja 14 päeva. Kogudus mõtleb oma eespalveis poeg Jaan Tammele perega ja õde Rita Kelderile perega. Mälestuslauluks kõlab "Jumalaga kuni näeme veel..." Tunnistuse annab Erich Tõkke. seejärel lauldakse "Üks tee viib taevasse..." Pärast teateid ja tervitusi laulame ohvrilauluks "Tule, oh Püha Vaim, täna..."

Jaan Lepik teeb alguspalve

Erich Tõkke tunnistab


Pastor Joosep Tammo kõneleb täna suhetest ja Jumala tundmisest Jeesuse ülempreesterliku palve alusel (Jh 17:1-11).


Kristuse Taevaminemispüha ja Nelipüha vaheline pühapäev on täis ootust. See on suhete tugevdamise ja palve aeg. Täna õpime me Jeesuse ülesmpreesterlikust palvest, milline peaks olema meie suhe Jumalaga.

Jeesus ütleb: "Aga igavene elu on see, et nad tunneksid sind, ainsat tõelist Jumalat, ja Jeesust Kristust, kelle sina oled läkitanud." Jh 17:3 Kuidas võiksime Jumalat tunda? Piiblis kasutatakse sõna "tundma" suhete kirjeldamiseks. Kedagi tunda tähendab temaga sügavas suhtes olla. Seda sõna kasutatakse ka abielusuhte kohta.

Jumala tundmaõppimine on üleskutse eluaegseks õppimiseks. Meie elu on Jumala ja kaasinimestega suhete arendamise aeg. Eeskujuks on meile Jeesuse suhe oma Taevase Isaga.

"Aga igavene elu on see, et nad tunneksid sind, ainsat tõelist Jumalat ja Jeesust Kristust..." Jumal pole haaratav mõistusega, Tema olemus on mõistetav Pühast Vaimust täidetud südamega. Üksi südamega mõistetakse, mida silm ei näe. Just sellist südame suhet ootab Issand meilt kõigilt nii Isasse kui kaasinimestesse.

"Ja kõik minu oma on sinu oma ja sinu oma on minu oma, ning mina olen kirgastatud nendes," - Milline ühtsus ja üksteise tundmine. Issand kinnitagu meid kasvava Jumala tundmise teel! Me pole sellel teel üksi. Meile on antud julgustaja Püha Vaim, kuid kõndida tuleb sellel teel meil endil.

Jeesus ütles lahkudes: "Ja vaata, mina olen iga päev teie juures ajastu lõpuni." Mt 28:20

See teadmine kinnitab meid eriliselt Issanda kannatuste ja surma mälestamisel
. Leib ja vein on Tema ligiolu erilised märgid.

Pärast lõpupalvet kõlab "Võtkem Päästja armastusest laulda..."




Usus kinnitatuna jääme ootama Nelipüha õnnistusi.


No comments:

Post a Comment