09/08/2010

Armastus on igavese elu võti



Armastus on igaviku võti

8. august 2010 a. Eesti Ühendatud Baptisti Koguduses Vancouveris



"Issand kasvatagu teie armastust ja tehku see rohkeks üksteise ja kõikide vastu." 1 Ts 3:12


Vend Juhan Eenjärv loeb algusesõna ja palvetab. Õde Erli Lepik saadab täna orelil ja loeb luuletuse. Jutluse tekstiks on täna Lk 10:25-29 - armastuse toppeltkäsk.


Igatsus igavese elu järele elab edasi kaasaegses kosmeetikatööstuses. "Ostke "Everbeaty" ja teie nahk omandab noorusliku pinge, muutub pehmeks, kortsutuks, säravaks ja on kõige paremini kaitstud aja märkide eest!" Kõlab paljutõotavalt! Briti teadlase De Grey sõnul on inimese eluiga võimalik rakuprotsessidesse sekkumisega pikendada kuni 1000-nde aastani. Kuid igavest elu ei suuda neist ikkagi keegi meile pakkuda. - Nii kõlab endiselt: "Õpetaja, mis ma pean tegema, et pärida igavene elu?" (s. 25)


Igavese elu võti on armastus. Jumala Sõna ütleb: "Armasta Issandat, oma Jumalat, kogu oma südamega ja kogu oma hingega ja kogu oma jõuga ja kogu oma mõistusega; ning oma ligimest kui iseennast!" - Meie suurim vajadus on kasvamine armastuses. Ometi on kaasaegne pilt armastusest enamasti moonutatud.


Tõelise armastuse igavene ja muutumatu allikas on Jumal. "Jumal on armastus ja kes püsib armastuses, püsib Jumalas ja Jumal püsib temas." 1 Jh 4:16 "Jumala armastus meie vastu on saanud avalikuks selles, et Jumal oma ainusündinud Poja on läkitanud maailma, et me tema läbi elaksime!" 1 Jh 4:9


Jumalikul armastusel on kaks mõõdet: horisontaalne ja vertikaalne. Horisontaalset mõõdet kirjeldab lugu halastajast samaarlasest, vertikaalset mõõdet Marta ja Maarja lugu. Jumal soovib, et me oleksime Temasse, kaasinimestesse ja meile kingitud elusse armunud.



Organist Erli Lepik ja tänane juubilar Hanna Liiva pärast teenistust.


Õde Hanna Liival on täna 80. aastane juubelisünnipäev. Sõidame kolmkümmend kilomeetrit idapoole nende tallu. Liiva pere on siin elanud 61 aastat. Oli aeg, kus iga päev tuli üle 40-ne lehma talitada, majapidamine kasvas.





Täna on jäänud tallu kass ja suur kakaduu. Kuid 1921. a. sündinud Hugo Liiva on endiselt energiline. Kasvatab ja müüb heina. Iga põllutööriista jaoks on ise traktor, vajalikud remondid teeb ise ja vaatab julgelt tulevikku. Kui vaja käivad lapsed aitamas, kes on sama talu maadele oma majad ehitanud.




Kõige tähtsam on aga see, et pererahva südames on igaviku võti - armastus Jumala, kaasinimeste elu ja töö vastu!






Kallis Hanna soovime Sulle õnnistatud uut eluaastat, tervist ja vaimujõudu!

No comments:

Post a Comment