02/06/2011

Taevaminemispüha, 2. juuni 2011.a.

"Neid õnnistades lahkus Jeesus nende juurest ja võeti üles taevasse."

Lk 24:51



Nädal algas naisringi viimase koosolekuga sellel hooajal. Ettekande palvest tegi Aime Tammo. Järgnes kohvilaud ja ühispildi tegemine.



Naisringi esinaine Erli Lepik avab koosoleku

Kohvilaua eest vastutab Astrid Kirves


Aime Tammo teeb ettekande


Naisringi ühispilt

Teisipäeval külastavad Aime ja Joosep Tammo koos Liidia Nanoga Valve ja Villiam Värtinit.


Villiam ja Valve Värtin


Valve, Liidia ja Aime Jeriko rannas

Kolmapäeval külastasid Aime ja Joosep Tammo Erli Lepiku venda Penti.


Pent, Aime ja Erli kohvilauas

Taevaminemispäev oli vihmane, kuid kokku oli siiski tulnud kaheksateist õde ja venda, et tähistada meie Issanda Taevaminemispüha.



Lauldi ühislaule, kuulati pastor Joosep Tammo sõnum, palvetati ning vesteldi lõpuks ühise kohvilaua ääres. Sellega lõppes ka kevadtalvine piiblitundide periood.


Pastor Joosep Tammo tuletas meelde, et Taevaminemispüha on peetud juba alates 4. sajandist. See püha on täis universumi ja õndsusloo avarust. Ida-Kirikus toonitatakse, et Jeesuse Taevaminekuga on nüüdsest inimkond esindatud Jumala Isa paremal käel. Inimsuse rikkumatu ja püha osa on haaratud Kolmainu Jumala saladusse. Kuid teisest küljest jäävad jüngrid maha. Nad peavad Jeesuse vahetust kohalolust lahti laskma. See "lahtilaskmine" annab neile võimaluse kasvada, küpseda ja rakendada õpitut ellu. Neist kasvasid tänu Jeesuse õpetusele ja Püha Vaimu juhtimisele Jeesuse tunnistajad. See ülesanne ulatub üle apostlite meieni. See on õnnestav ja julgustav ülesanne näidata segaduses olevatele inimestele teed igavesse ellu.

Pastor Joosep Tammo jagab Taevaminemispüha mõtteid


Jumalateenistuslik osa lõpeb ühise palve ja lauluga.


No comments:

Post a Comment