30/05/2011

Pühapäev, 29. mai 2011.a.

"Tema paneb elama meie hinge

ega lase meie jalgu kõikuda."

Ps 66:9


Kanada haned on oma pojad juba päris suureks kasvatanud. Suure armastuse ja ettevaatlikkusega juhivad nad neid uutele vetele.


Sellel nädalal lõpetas Kuldne Klubi oma hooaja näitemänguga "Kosjad Mäeverel". Sellele järgnenud söömaajal tänas pastor Joosep Tammo Kuldse Klubi rahvast sooja vastuvõtu eest ja tegi söögipalve.

Näitering võtab vastu sooja aplausi.

Pärast Kuldset Klubi sõitsime Erli Lepikuga Ruth Lige juurde, kes elab Chilliwackis. Õde Ruth oli katnud rikkaliku laua. Vahetasime mõtteid Eesti ja kohalikust vaimulikust elus ning pidasime lõpuks leivamurdmise. Kuigi meid lahutavad vahemaad, ühendab siiski meie Hea Karjane.

Lõuna Ruth Lige kodus


Joosep Tammo, Ruth Lige ja Erli Lepik

Pühapäev oli päikseline ja soe. Alguslauluks kõlas "Jumal, Sind me kummardame..." ja "Puuduta Jumala Vaim mind..." Alguspalve tegi Villi Vink jagades mõtteid Heast Nõuandjast. Seejärel lauldi "Ma tean, mis mina usun..." Luuletusi luges Erli lepik ning seejärel kõlas laul: "Me laul on kiitus Loojale..." Ohvrilauluks lauldi "Jõudu, oh Issand, nüüd vajan ma..." ning enne jutlust "Püha Vaim, puuduta mindki."


Alguspalve teeb Villi Vink

Luuletusi loeb Erli Lepik


Orelil saadab täna Thomas Kirves


Joosep Tammo peab ohvritänupalve

Pastor Joosep Tammo jutlustab kingitustest, mida Jeesus lahkudes jättis oma jüngritele ja meilegi (Jh 14:15-21).

See, kes lahkub, jätab midagi mahajääjaile mälestuseks. Peigmees jätab sõjaväkke minnes oma pruudile enda pildi. Pensionile minejale kingitakse terve album. Meil kõigil on meile olulisi mäletuspilte kallitest inimestest.

Mida jättis Jeesus oma jüngritele ja meile? Kas see on üksnes kristlik kultuur ja väärtused? Ei, need on vaid tuletised põlvkondi läbivast usukogemusest. Kui me jääksime vaid tuletiste juurde, siis võiksime arvata, et oleme "rikkad ja meil on vara küllalt", kuid tegelikult oleksime "viletsad, armetud, vaesed, pimedad ja alasti" . Ilm 3:17

Jeesus jättis oma jüngritele oma sõna ja Lohutaja Vaimu. Ta ütles: "Kui te armastate mind, siis pidage mu käske!" Ta kutsub meid oma käske pidama armastusega, mingit muud võimalust Teda armastada Ta meile ei jätnud. Ta ütleb: "Armastage üksteist!"

Jeesus ei anna ainult oma õpetust, vaid ka ligiolu ja toe. Nüüdsest hoolitseb Ta meie eest Hea Karjasena Püha Vaimu kaudu. Püha Vaim "tunnistab koos meie vaimuga, et me oleme Jumala lapsed." Ro 8:16 - Jeesus ütleb: "Tema kirgastab mind, sest ta võtab minu omast ja kuulutab teile". Jh 16:14 Püha Vaimu läbi jäädvustub Tema pilt meie südame sügavuses üha selgemini ja selgemini, kujundades meie elu ja suhteid ning kultuuri.

Õed ja vennad, me oleksime vaid vaesed orvud, väljasureva tsivilisatsiooni esindajad, kui meil ei oleks Jeesuse sõnu - Tema käske ja tõotusi ning Lohutajat ja julgustavat Vaimu. Nüüd me oleme aga Jumala lapsed ja Taevariiigi pärijad.


Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt "Laula rõõmsalt mu hing..." , et kohtuda taas Taevaminemispühal.




Möödunud nädalal oli Jaan Lepikul 70. sünnipäev. Tähistame seda üheskoos ema Anni Lepiku ja vend Peeter Lepiku ja tema abikaasa Annega.

Jaan Lepik 70. sünnipäeva lauas


Sünnipäeva seltskond


Ema Anni Lepik oma kahe poja Jaani ja Peetriga.




























No comments:

Post a Comment