15/08/2011

„Vaadake, kui suure armastuse Isa on meile andnud: meid hüütakse Jumala lasteks ja need me olemegi.“1.Jh.3:1 Pühapäev, 14.august ja sellele eelnenud päevad

Esmaspäev algas mustikakorjamisega Hanna ja Hugo Liiva naaberfarmis, seda tänu Aino Uusi ettevõtlikkusele. Põnev oli korjata ja süüa nõnda uskumatult suuri marju!






Teisipäeval külastasime v.Artur Proosi, keda mustikad paistsid rõõmustavat üsna samapalju kui meid.


Kolmapäeval viis õ.Aino Uus meid siinsesse IKEA mööblikaubamajja, kus ta kostitas meid maitsva hommikusöögiga ning varustas mitme tarvilise asjaga.

Reedel käisime Alice Nõmmega vaatamas ta abikaasat Valdurit Burnaby haiglas. Meil oli hea meel näha naeratust venna näol ja sära ta silmades. Ei ta kurtnud, ei ta nurisenud. Üks rõõmus ja tänulik süda.


Laupäevasel jalutuskäigul Vancouveris


Ka need peaaegu et mängulaevukesed aitavad inimesi ühelt kaldalt teisele jõuda  


Vee äärde rannapromenaadile mahub nii jooksjaid kui muusikuid-
polegi varem juhtnud rannas harfi nägema!


Küll need laevad võivad olla romantilised!


Mõned punased mehikesed ei teinud uudistajatest suurt
välja- jo nad soovisid ükspäinis mediteerida...


Põhja-Vancouver, vaid mõnekümne (või mõnesaja?) linnutiivalöögi kaugusel

Laupäeval tegime pikema jalutuskäigu, kõndides Granville avenüüd pidi kuni mereni ning sealt mööda ranna-äärt Stanley pargini, sealt omakorda ikka mere ääres kuni Canada Place-ni välja. Küll oli kaunis ilma ja pilkupüüdev loodusrikas linn! 




Pühapäeva hommikul teenis organistina õde Erli Lepik. Avalauluks kõlas „Võtkem Jumalale laulda“, seejärel “Armastus iial ei väsi”. Avapalvesse juhatas pastor, kes luges Jh.17:1-6 Jeesuse palvest, kus ilmekalt väljendub Issanda armastus oma järgijate vastu. Laulu „Nüüd paistab õnnepäikene” järel oli meil eriosa, sest järgmisel laupäeval, 19.augustil tähistavad oma kuldpulmapäeva Heldur ja Tiiu Jääger.


Vend Villi Vink tegi tagasivaate minevikku ning laulatuspäeva kuupäevadesse, millega ajaloohämarustes veidi segadust oli. Ta meenutas, et Jäägerite pulmad olid ainukesed täisformaadis pulmad meie koguduse ajaloos, kuna kiriku ruumides peeti nii laulatus kui pulmapidu. Pastor meenutas abielu koostöö ilu nõnda nagu see paistab välja Oleviste kiriku altarimaalilt ning tõi vastuse küsimusele, kas noor armastus on ikka see kõige ilusam armastus.




Eriosa lõppes õnnistuspalve ja v.Johannes Eenjärve poolt deklameeritud Peeter Singi luuletusega. Ohvrilauluks laulsime „Usaldan end Sulle“ ning pärast ohvritänu „Las Jumal seada“.


 Heldur ja Tiiu Jääger, kel 19.augustil möödub 50 kuldset aastat pulmapäevast.

Jutluse teemaks oli õnn, rõõm ja tänu ning selle taustaks omakorda kirjeldus, mida apostel Paulus kasutab Makedoonia koguduste iseloomustamiseks 2.Kor.8:1-6. Hea on küsida eneselt: "Olen ma valmis tooma Jumalale tänu kõige eest, mis Tema mulle teinud on?" Kuid veelgi vajalikum on küsida: "Olen's mina selline inimene, kes on kõige eest alati tänulik?"

Jumalateenistus lõppes lauluga "Nüüd Päästja juurde jäägem...". Kogudust on tervitanud perekond Leinuselt, kes käisid ära Nordcapil; Herman Mäemets Kuressaarest, Paul Gill Mustveest ning hiljuti 95-aastaseks saanud Valdeko Kangro.








Kokku jäi veel koguduse juhatus.















Koguduse juhatuse esimees v.Peter Lepik.



Palgiparvetus Frasieri harujõel. 



Villi ja Viive Vink viisid meid sel päeval veel nii lõunale kui jalutuskäigule Fraiseri jõe haru äärde.

Mis muud võime öelda kui et hinge täidab tänu kõigi armsate sõprade ning kõige eest, mida nende nädalate jooksul kogenud oleme!


Kas pole nii, et üks eestimaine Hiiumaa lilleke sobib üpris hästi siia Kanada õite vahele?

No comments:

Post a Comment