06/10/2011

„Ja mida nõuab Jehoova sinult muud kui et sa teeksid, mis on õige, armastaksid osadust ja käiksid hoolsasti ühes oma Jumalaga?” Mi.6:8 Pühapäev, 25.september 2011 ja eelnenud päevad

Tänast teenistust alustasime lauluga „Suur kuningas taevas, olgu sul au”, mille järel luges jutlustaja Pühakirja 145.Psalmist 8-21. Laulu „Ma tean üht ust, mis lahti on“ järel jagas vaimulikku mõtte


v. Johannes Eenjärv, kes Koguja raamatus öeldu põhjal „igale asjale antud ajast“ tsiteeris ka Astrid Mickelini luuleridu ning rääkis nii muretsemisest kui rõõmustamisest. Üldlaulu „Issand, Su juurde ihkab mu hing” järel tõusis kanstlisse


v.Herbert Kirves, kes meenutas värvikalt Eestist põgenemise lugu ning juhatas sellega seoses sisse laulu „Ei maksa karta tormist merd“. Ohvrilauluna kõlas „Oh et ma Sinu sarnaseks saaksin“, seejärel tänasime ohvri eest, palvetasime aastapäevakoguduste ning Kunda koguduse eest ning oma haigete pärast ning palusime õnnistust 24.09. oma sünnipäeva tähistanud John-William Vink´ile ning 27.09. tähistavale Markus-Allan Kirvesele. Laulu „Jeesus väärt küll oled Sa“  järel oli jutlus eestpalve mõjust Aabrahami näitel ning jumalateenistus lõppes lauluga "Jeesus alati mind kannab“.





Õhtul, kui parajasti rääkisin Toronotost helistanud Peter Lepikuga, avanesid silme all võrratud taevavaated. Küll on ikka imeline Igavese Kunstniku pidevalt muutuv pilvelooming, mida vaid fotoläätse salvestushetk selle pikemaks nautimiskes tarduma paneb!

Tagasivaade eelnenud nädalapäevadele:

E, 19.septembril alustas taas oma tööd koguduse naisring.




sünnipäevalapsed Erna Kirves ja Erli Lepik 


otse kodused hiiglama maitsvad kiluvõileivad!

Lauldi kauneid laule, õnnitleti sünnipäevalapsi ja kuulati uue karjase abikaasa juttu tema lapsepõlvest ning elust, samuti Kajaste´te teineteiseleidmisest. Ka Helduril oli suur rõõm oma kaasast midagi uut teada saada- kasvõi sedagi, kuidas viimane juba väikese tüdrukuna olla teadnud, kelleks ta saada tahab- nimelt meditsiiniõeks, et saaks aga valge kitliga käia ja uksi paugutada!

Kolmapäeval, 21.septembril käisime "Kuldse Klubi" kogunemisel.


Peetri kirik


"Meie Kodu" kaunis välisuks


Raamatukogu sisevaade


Raamatukogu juhataja Vello Püss


Villi Vink meenutas viimaseid põgenemis-eelseid päevi Eestis, lugedes asjakohaseid sissekandeid oma päevikust


Perenaised olid katnud maitsva kohvilaua- suur tänu!


Laupäeval kohtusin üllatuslikult meie kodupaiga läheduses ühe kiriku kõrvalhoone saalis kahe juba mulle tuttava Reinuga- nendeks olid Rein Stamm ja Rein Vasara.



Rein Stamm´e postkaartide ja ajalooliste trükiste kogu on laialdane ja väga huvipakkuv. Nagu kogu elu siin- igatahes igav ei ole meile mitte jõudnud hakata!





No comments:

Post a Comment