26/10/2010

Vihmase esmaspäeva õhtu
naisringi koosolek

Sügisvärvides vihmane esmaspäev

Õhtul kell 19:00 kogunes 17 naist kiriku alumisse saali. Alguseks lauldi "Ikka ligemale Issand tõmba mind..." Seejärel luges Piiblit ja tegi alguspalve Erna Kirves ning lauldi "Lase mind Jeesus kuulda..." Õde Erli Lepik luges luuletuse ja ütles teateid. Saadeti tervitused Hanna Liivale, kes oli haigeks jäänud. Anne Lepik tuletas meelde möödunud kuu sünnipäevalapsi. Neile lauldi "Issand kanna oma last..." Järgnes rikkalik kohvilaud. Sünnipäevatort oli Johanna-Vilhelmine Lepikult, kes sai möödunud kuul 97 aastaseks.

Pärast kohvilauda rääkis pastor Joosep Tammo Rebeka tähendusest Piibli patriarhide naiste hulgas. Rebeka (hbr. RIVKAH - köitev, suhteid loov; araabia Rifkah) oli aramealase Bethueli tütar ja Labani õde, kelle Aabrahami ustav sulane Elieser, kes pidi isanda pojale Iisakile otsima naise, leidis Naahori linna värava juurest kaevult. Kihlakingiks sai ta Elieserilt kuldse ninarõnga ja kaks kuldset käevõru. Täis ootust järgneb ta Elieserile tundmatusse. Just selle poolest sarnaneb ta usuisa Aabrahamile ja kujuneb hiljem kristlikule koguduselegi usu ja sõnakuulelikkuse võrdpildiks. Ta on Jumala tõotuste naispoolne kandja. Ta on külalislahke, abivalmis, töökas, visa ja heasüdamlik. Peale ilu iseloomustab teda ka tarkus, mis hiljem, kui ta tahab Jumala tõotuste täitumisele oma lemmikpoja Jakobi elus inimlikult kaasa aidata, võtab isegi kavaluse jooned. Inimlik kavalus toob Rebeka ja Jakobi ellu raskusi, mis hiljem siiski Jumala abiga lahenevad. Rebeka on maetud Machpela hauakoopasse Hebronis. Tema mälestuspäeva peetakse 30. augustil.

Pärast ülevaadet Rebeka elust ja tähendusest, palutakse pastor Joosep Tammol rääkida ka oma ema elust, mida ta ka teeb.
Õhtu lõpeb palve ja ühislauluga.

Pastor Joosep Tammo teeb ülevaate Rebeka elust



Väljas on pime ja vihmane, kui asutakse koduteele. Pikad maad ja suur linn ei suuda kuidagi lahutada neid, kes ühises usus tõotatud maa teed kõnnivad.


No comments:

Post a Comment