01/11/2010

31. oktoobri jumalateenistus

Usupuhastuspüha
31. oktoober Vancouveri Eesti Ühendatud Baptistikoguduses

Oma isal ja kogudusel on külas Lem Proos

Täna on külaliste päev - emeriitpastor Artur Proosi on tulnud tervitama külalised Toronto Baptistikogudusest Asta Kaups ja Marika ning Paul Vilbiks.

Jumalateenistus algab lauludega "Ma laulan suust ja südamest..." ja "Sind lauluga kiidame..." Alguspalvesse juhib Johannes Eenjärv, lugedes Jumala sõna usust. Seejärel laulavad külalised Torontost Asta Kaups ja M.Vilbiks dueti ning Toronto koguduse nimel tervitab Paul Vilbiks. Järgneb M.Vilbiksi soolo ning Lem Proosi tervitus. Nüüd lauldaksegi kogudusega pastor Artur Proosile, aga ka Andres Kirvesele, kes tähistab järgmisel nädalal oma sünnipäeva, laul "Jeesus alati mind kannab..." Pastor J.Tammo peab tänupalve.

Johannes Eenjärv teeb alguspalve

Asta Kaups ja Marika Vilbiks tervitavad duetiga

Paul Vilbiks tervitab Toronto koguduse nimel

Marika Vilbiks laulab soolo

Pärast teateid ja ohvrilaulu "Mu Jeesus elab veel..." ning M.Vilbiksi soolot jutlustab pastor J.Tammo Jeesuse ja Sakkeuse kohtumisest.

Apostel Paulus ütleb, et "kõik inimesed on pattu teinud ja Jumala aust ilma". Kindlasti võiks tolliametnik Sakkeus kirjeldada oma elu pika paturegistriga ja öelda: "Oh Jumal, ole mulle patusele armuline!" Sest ühel hetkel oma elus oli tast saanud "mammona" teener. Ta elu ei hoidnud koos enam Jumala tõostused, vaid raha. Ta oli kaotanud osaduse Jumala ja kaasinimestega. Ometi pole ta süda rahul. Ta otsib midagi enamat, mis võiks ta elu muuta. Aga kas on võimalik, et täiskasvanud inimene, kes elab hästi ja kindlustatult saaks veel oma elu muuta? Kas on võimalik, et "kaamel pääseb läbi nõelasilma"?
Tänane evangeelium jutustaski sellest, et mis inimesele on võimatu, on Jumalale võimalik. Jeesus näeb selle mehe igatsust, peatub viigipuu all, mille otsa ta on roninud ja ütleb: "Sakkeus, tule kiiresti maha, sest täna pean ma jääma sinu kotta!" Ta ei tee etteheiteid. Ta ei esita ebameeldivaid küsimusi. Ta ei lükka seda kohtumist tulevikku.
Sakkeus tuleb rõõmuga puu otsast maha, võtab Jeesuse oma kodus ja südames vastu ja äkki ta tunnebki, et on seni valesti elanud. Ta otsustab tehtud ülekohtu heastada ja alustada uut, elurõõmsat ja kaastundlikku elu. Nõnda läkski "kaamel läbi nõelasilma".
Sõbrad, elu tühisusest pääsemiseks pole palju vaja. On lihtsalt vaja, et inimene, kes otsib Jumalat ja Jumala Poeg, kes on tulnud kadunuid otsima, kohtuksid. Soovin meile kõigile elumuutvaid kohtumisi!

Pärast lõpupalvet kõlab Asta Kaupsi ja Marika Vilbiksi duett ning lauldakse ühiselt lõpulauluks "Ei tea, miks Jumala armastus ka ilmus minule?..."
Rõõmsal meelel astutakse päikselisse sügispäeva.

Õhtu külalistega perekond Lepikute kodus

Perenaine Anne Lepik on katnud maistva ja kauni laua

Toredat õhtut jääb meenutama ühispilt

Ukse juures "põlevat" kõrvitsat nähes tuleb meelde, et täna on ju Halloween ja
homme kõigi pühakute mälestuspäev.



No comments:

Post a Comment