29/11/2010

I Advendi jumalateenistus

I Advent

"Sina oled mu ootus, Issand Jumal!" Ps 71:5

I Advendi puhul laulab koguduse koor

Advent- ehk ootusaeg jaguneb suureks ja väikeseks advendiks. Kaks viimast pühapäeva enne jõule kõnelevad väikesest advendist - Jeesuse Kristuse sünniootusest. Kaks esimest pühapäeva kõnelevad aga suurest advendist - Jeesuse Kristuse taastulekust aus ja väes. Täna mõtleme sellele suurele ootusele.

Kogudus laulab alguseks "Kogu ilma õnnistus..." ja "Väike küünal sära..." Alguspalve teeb Herbert Kirves. Seejärel laulab koguduse koor ja tunnistab Erich Tõkke. Ta räägib Vana Testamendi prohvetite suurest ootusest ja selle ootuse täitumisest Jeesuses Kristuses ning selle praktilisest mõjust. Seejärel kuuleme taas koorilaulu. Pärast teateid paneb kogudus kokku ohvrianni Jumalariigi töö kasuks ning laulab "Vaata, varjud ju venivad pikaks..." ning "Me tundi ei tea..."

Herbert Kirves teeb alguspalve

Laulab koguduse koor

Adventsõnumi ütleb Erich Tõkke

Pastor Joosep Tammo jutlustab Mt 24:37-44 alusel suurest advendist, mis muudab juba praegu meie elu.

Adventaeg ütleb, et maailm ei ela lõputus kordumiste tsüklis, vaid aeg lõpeb ära ja oodata on Inimese Poja taastulekut aus ja väes. Neile, kes ei tunne halastavat ja armastavat Jumalat, on see halb sõnum. - "Siis halavad kõik maa suguvõsad", kuid teie "kui te näete kõike seda, tundke ära, et tema on lähedal." See sõna kutsub meid meeleparandusele.
Jeesus ütleb: "Parandage meelt ja uskuge evangeeliumisse!" Mk 1:15 Apostel Paulus kirjutab roomlastele: "Öö on lõpule jõudmas ja päev on lähedal. Pangem siis maha pimeduse teod, rõivastugem valguse relvadega! Elagem kombekalt nagu päeva ajal... rõivastuge Issanda Jeesuse Kristusega..." Ro 13:12-14
Kõigepealt tuli Jumal Jeesuses Kristuses väikese lapsena Petlemma laudas inimeste maailma. Kuid aegade lõpul tuleb Ta maailma Looja ja Kohtumõistjana. Neile, kelle patud on andeks antud - on see rõõmu allikas. Johannes võis sellele päevale mõeldes Ilmutuse raamatus kirjutada: "Vaim ja mõrsja ütlevad: "Tule!" ja see, kes kuuleb, öelgu: "Tule!"" Ilm 22:17
Meie, kel selliseid võimsaid ilmutusi pole, palume koos kõigi kristlastega: "Sinu riik tulgu! Sinu tahtmine sündigu nagu taevas nõnda ka maapeal!" Nõnda valmistume me rõõmsaks kohtumiseks oma Issandaga.


Lõpulauluks laulab kogudus "Nüüd paistab meile kaunisti..." ja võtab vastu õnnistuse.


Nii nagu teised süütab ka Erli Lepik oma kodus esimese advendiküünla.

No comments:

Post a Comment