13/12/2010

III Advent

"Ütelge neile, kel rahutu süda: Olge kindlad, ärge kartke!" Js 35:4

Iga järgmine advendipüha on pidulikum ja ootusrikkam kui eelmine. Enne, kui kogudus saab laulda " Nüüd siit Petlemma linna kui vaga rändaja ma tahan vaimus minna..." ja Astrid Kirves alguspalve teha, on toimunud suuri ettevalmistusi. Neljapäeval tõid Peter Lepik ja Thomas Kirves kirikusse suure kuuse ja ehtisid selle tuledega. Laupäeva õhtul kogunes noorem Eesti kogukonna osa Anne ja Peter Lepiku kodus, et laulda jõululaule. Kogudust teenib täna segakoor. Erna Kirves laulab tsitril jõululaulu ja Leida Rei kannab ette omatehtud jõululuuletuse.
Astrid Kirves teeb alguspalve

Koguduse suur jõulupuu täies hiilguses

Koguduse koor teenib lauluga

Erna Kirves laulab tsitri saatel jõululaulu

Leida Rei loeb omatehtud jõululuuletuse

Koorijuht Thomas Kirves saadab koori klaveril.
Koguduse juhatuse esimees Peter Lepik leiab, et jõulud võivad tulla.


Pastor Joosep Tammo kõneleb teemal: "Kas sina oled see, kes pidi tulema?" Mtt 11:2-11

Advendiaeg tuletab meelde, et oleme ootajad ja lootjad. Meie ootused ja lootused on enamasti seotud inimestega. Ometi on oma saatuse ja õnne sidumine inimestega alati riskantne. Ikka ja jälle küsime pettunult: Kas sellist valitsust me tahtsimegi? Kas selliseid jõule me ootasimegi? Ristija-Johannes esitab Jeesusele samalaadse küsimuse: "Kas sina oled see, kes pidi tulema?" - Millest selline küsimus?
Ristija-Johannes oli kuulutanud uut ajastut. See pidi olema nisu ja luste, hea ja kurja, viljaka ja viljatu lahutamise ajastu. Ta usub, et patused pühitakse Messia teelt. Samas vaimus kritiseerib ta ka kuningas Heroodes Antipase abiellumist oma vennanaisega. Kuningas vastab kriitikale Ristija-Johannese vangistusega.
Kuid Ristija-Johannes uskus, et see, kes tuleb tema järel, on veelgi suurem puhastaja. Sellepärast saadab ta Jeesusele küsimuse: "Kas sina oled see, kes pidi tulema või jääme ootama teist?" Jeesus vastab talle prohvet Jesaja sõnadega: "Pimedad näevad ja jalutud kõnnivad, pidalitõbised saavad puhtaks ja kurdid kuulevad ja surnud tõusevad üles ja vaestele kuulutatakse evangeeliumi." Teiste sõnadega - Ma ei ole tulnud siia maailma sae ja kirvega, et kohut mõista. Ma olen tulnud Päästja ja Õnnistegijana! Ma olen haigete, hüljatute, patuste ja tölnerite sõber. "Õnnis on see, kes ei pahanda ennast minust."
Maailma Päästja ei sünni Valges Majas ega Buckinghami palees, vaid Petlemma laudas. Sellepärast kinnitagem üksteist apostel Pauluse sõnadega: "Olge ikka rõõmsad! Taas ma ütlen: Olge rõõmsad! ... Issand on ligidal!" Fl 4:4-5

Pärast lõpupalvet laulab kogudus "Oh mis hõiskamist ja rõõmu..."

Kogudus laulab lõpulaulu "Oh mis hõiskamist..."

Vancouveri Eesti Seltsi jõulupuu

Igal aastal peab Vancouveri Eesti Selts Eesti Kodus oma jõulupuu. Nii ka sellel aastal laulab segakoor, naisansambel, räägitakse jõulujutt ja tuleb jõuluvana kingitustega.

Vancouveri Eesti Seltsi segakoor

Aime Tammo räägib lastele loo kurjast hundist ja Jeesuslapsest

Lapsed musitseerivad

Naisansambel Leelo
Jõuluvana on kingikottidega kohale jõudnud

Kõik peavad salme ütlema

Kõige noorem Vancouveri eestlaskonna esindaja jõuluvana süles.
Eestil on ka siin tulevik.

No comments:

Post a Comment