06/12/2010

II Advent

II Advent
5. detsember 2010.a.

"Elusta meid, siis me kuulutame sinu nime!" Ps 80:19

Karge advendihommik pastori koduaknast

Jumalateenistus algab lauluga "Nüüd paistab meile kaunisti...". Seejärel laulab tsitri saatel Erna Kirves jõululaulu. Alguspalve teeb Johannes Eenjärv. Nüüd lauldakse ühiselt "Maa on nii kaunis..." ning Aime Tammo loeb Peeter Sink'i luuletuse "Jõulu Issand..." Kogudus laulab "Mul ära kingi kullasära..." Ohvrilauluks on "Pea tuleb see suur ja auline päev..." ning "Vaata varjud ju venivad pikaks..."
Erna Kirves esitab tsitril jõululaulu

Johannes Eenjärv teeb alguspalve

Aime Tammo loeb Peeter Sink'i luuletuse

Pastor Joosep Tammo kõneleb Mtt 3:1-12 alusel Ristija-Johannesest ja tema sõnumist:

Advendiaeg kutsub meid eriliselt järele mõtlema iseenda, oma elu ja tegevuse üle. Sellele mõtisklusele annab vajaliku sügavuse Ristija-Johannes, kes ütleb: "Parandage meelt, sest taevariik on lähedal!" See sõnum pani rahvahulgad liikuma. Nad jätsid oma kodud ja rändasid läbi kõrbe Jordani äärde.
Ristija-Johannes oli julge mees, kes rääkis tõtt. Ta pani rahva üle oma supitaldriku ääre vaatama. Ta ütles: kandke meeleparanduse vilja! Põgenege tulevase viha eest! Kellel on kaks särki, jagagu sellele, kellel ei ole ning kellel on toitu, tehku niisamuti! Tolliametnikud, ärge nõudke rohkem, kui teile on seatud! Sõdurid, ärge tehke kellelegi liiga, leppige oma palgaga! Variserid ja kirjatundjad, ärge lootke oma rahvuslikule päritolule! Uskuge nagu isa Aabraham uskus! Meeleparanduse märgiks laske ennast ristida! Selle sõnumi peale astusidki hulgad Jordani voogudesse, et end ristida lasta.
Kuid kõige tähtsam Ristija-Johannese sõnumis on: "See, kes tuleb pärast mind, on minust vägevam. Tema ristib teid Püha Vaimu ja tulega!" - Taevas ei ole taevas, ja jõulud ei ole jõulud, kui seal pole Jeesust Kristust - meie elu tõelist ja suurimat kingitust! Õnnis on, kes Temale osutab ja oma südant Tema vastuvõtuks valmistab!
Seejärel võtab kogudus osa Issanda surma mälestusest
Pastor Tammo karikat õnnistamas

Pärast lõpupalvet laudakse ühiselt:"Sära, jõulutäht, nüüd üle muremaa..."

Advendiaeg on Vancouveris rikkalik oma kontsertide poolest. Lõunaajal külastame Orpheuse Theatrum'is suurt perekontserti "Jõulud Bachi kooriga". Bachi koor on üks Vancouveri esinduslikumaid muusikakollektiive, mis koosneb õieti seitsmest erinevast koorist. Kuus on niiöelda eelastmed ja osad suurest koorist endast. Täna laulavad kõik koorid mudilastest kuni täiskasvanuteni, eraldi ja ühiselt tuntumaid jõululaule. See on suurepärane advendiaja muusikaline elamus.

"Oo, püha öö"

Lõpulaul toob lavale ka kõige väiksemad lauljad

Jõulupuu Vancouveri kunstimuuseumi ees

No comments:

Post a Comment