27/12/2010

2. jõulupüha


II Jõulupüha
26. detsember 2010.a.

"Õnnis on igaüks, kes kardab Issandat, kes käib tema teedel."
Ps 128:1

Anne Lepik teeb alguspalve

Täna laulab kogudus alguseks laulud " Oh lähme nüüd Petlemma linna..." ja "Oh kuulge, eks inglid ei kuuluta ..." Seejärel loeb Anne Lepik Jumala Sõna ja palvetab. Peale ühislaulu "Üks laps on täna meil sündind..." loeb pastor Joosep Tammo ette Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu jõululäkituse. Nüüd lauldakse "Üks sõimeke heintega oli Su häll..." ning Endel Meiusi Denverist annab üle tervitused Eesti Kristliku Ministri poolt. Taas kõlab ühislaul "Jõulud on tulnud..." Ohvrilauluks lauldakse "Oh sa õnnistav, oh sa, rõõmustav..." ja seejärel veel "Nüüd Petlemma linna..."

Joosep Tammo loeb ette EKBK Liidu presideni Meego Remmeli jõululäkituse

Endel Meiusi tervitab Eesti Kristliku Ministri poolt

Pastor Joosep Tammo kõneleb Matteuse 2:13-23 alusel õnnistuste topograafiast.

Kus on valgust, seal on ka varju. Sama kehtib ka jõuluevangeeliumi kohta. Evangelist Johannes ütleb: "Valgus paistab pimeduses, ja pimedus ei ole seda omaks võtnud."
Kuidas siis võtab maailm jõululapses ilmunud valguse vastu? Evangelist Matteus jutustab, kuidas hommikumaa targad, nähes Juuda rahva kuninga tähte tõusmas, otsustasid teda kummardama minna. Kuid oma otsingute käigus sattusid nad hoopis julma kuninga Heroodese kotta, kes otsustas neid oma veriste plaanide elluviimiseks ära kasutada. Jumal sekkus, ilmus tarkadele unes ja juhtis nad teist teed kodumaale tagasi.
Heroodes vihastus ja ostustas kõik kuni kaheaastased poeglapsed Petlemmas ja selle ümbruses hukata. Jumal andis Joosepile unes ilmustuse ja käskis tal perega Egiptusse põgeneda. Nõnda sai Jeesus osa oma rahva ja kogu inimkonna saatusest ning täitus prohvetlik sõnum: "Ma olen kutsunud oma Poja Egiptusest..." Lihtsast puusepast Joosepist sai nende sündmuste kõigus kõige olulisem tööriist Jumala plaanides. Me võime talt õppida kolme asja: ta usaldas Jumalat, tegutses koheselt ja asus teele.
Nõnda sündis püha perekonna õnnistuste topograafia: Petlemm, Egiptus, Naatsaret, Kapernaum, Jeruusalemm. Meil kõigil on olnud oma teekond - oma õnnistuste topograafia: Hiiumaa või Saaremaa, Läänemaa või Harjumaa - Rootsi või Saksamaa, Austraalia või Kanada ja lõpuks Vancouver. Sellele teekonnale mõeldes võime tänuga mõelda oma vanematele, kes kuulsid südame häält ja asusid teele. Valgus on meiegi pimedal teel paistnud. Selles valguses võime lõpetada seda aastat ja minna vastu uuele! See valgus ei jäta meid ka viimasel teekonnal maha!

Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt: "Oh mis hõiskamist ja rõõmu..."

Täna on pastor ja ta abikaasa ning Aino Uus
kutsutud Anna ja Hugo Liiva tütre Debbi juurde jõululõunale

No comments:

Post a Comment