17/07/2011

Hüvasti Vancouver, pühapäev, 17. juuli 2011.a.

"Sina, Issand, oled hea ja andeksandja, ja rikas heldusest kõigile,
kes sind appi hüüavad!"
Ps 86:5

Hüvasti Vancouver!

Viimased ringid ümber linna.

Vahel saab Sky Trainiga kiiremini kui rattaga edasi

Hüvastijätt emeriitpastor Artur Proosiga

Alati on hea, kui keegi loeb Jumala Sõna ette.

Rattaga Tiiu Jäägeri sünnipäevale

70-aastaseks saanud Tiiu Jääger oma tütre, väimehe ja lastega

Pühapäev on taas päikseline. Alguspalveks lauldakse "Kiida nüüd Issandat minu süda..." ja "Oh kui helde on me Jeesus..." Alguspalve teeb Anne Lepik. Seejärel lauldakse "Ma tänan Sind, Jeesus..." Jumala heldusest tunnistab Johannes Eenjärv. Pastor J.Tammo tervitab sünnipäevalapsi Tiiu Jäägerit ja Leida Reid. Neile lauldakse "Jeesus alati mind kannab..." Ohvrilauluks lauldakse "Kuulen mitmest hädaohust..." ning seejärel "Süda on jäta kõik mured..."

Pühapäeval teeb alguspalve Anne Lepik

Johannes Eenjärv tunnistab

Pastor Joosep Tammo jutlustab täna Mt 13:24-30 põhjal nisust ja lustest.

Jeesuse tähendamissõna lustest on tükike elust endast. Muistses oriendis tuli ette, et vihavaenlase põllule külvati kättemaksuks umbrohtu. Luste ehk raiheina näol on tegemist mürgise taimega, mis võrsudes pole nisust eristatav. Erinevus tuleb ilmsiks alles siis, kui vili hakkab looma. Nii sulased kui peremees muretsevad saagi pärast omal viisil. Sulased kardavad, et luste lämmatab nisu. Peremees kardab, et sulased oma innukusega põllu nii puhtaks teevad, et seal ei kasva lõpuks ei nisu ega umbrohtu.
Kuid Jeesus räägib maailmast, kuhu on külvatud taevariigi seeme. Jeesuse aegses usupraktikas valitses terav vahetegemine vagade ja patuste, puhta ja ebapuhta vahel. Ebapuhaste hulka loeti vigased, pimedad, pidalitõbised, hoorad, tölnerid ja muud ühiskonna äärealade inimesed. Juutliku kujutluse järgi Jumal ja kogudus nendega ei suhelnud. Nad kvalifitseerusid lustena.
Jeesuse sõnum on: "Laske mõlemad kasvada kuni lõikuseni." Kes ei sooviks täiuslikest inimestest koosnevat maailma. Kuid alustada tuleks iseendast. Apostel Paulus pidi ütlema: "Ma ei tunne ju ära, mida ma teen; sest ma ei tee seda, mida ma tahan, vaid mida ma vihkan, seda ma teen." Ro 7:15jj
Keset seda kurba, kuid tõele vastavat reaalsust räägib Jeesus võrdumi lustest ja nisust. Ärge tormake maailma parandama, Jumal ise oma helduses ja pikas meeles laseb selles nii heal kui kurjal ilmsiks saada! Alustage iseendist, parandage meelt ja elage vaimus, et teid viimsel päeval ei leitaks ärapõletamise vihus, vaid Taevariigi aidas. Jumala kannatlikkus ei õigusta pattu. Nii masendav kui selle maailma põld vahel ka välja ei näeks, kord saabub päev, mil Kristuses päästetud ja õigeks mõistetud "paistavad nagu päike oma Isa kuningriigis. Kel kõrvad on, see kuulgu!" Mt 13:43
Vennad ja õed, ma soovin, et me kord kohtuksime ühel päikselisel hommikul selles imelises maailmas, kus meid enam miski ei või lahutada Jumala armastusest ega üksteisest.

Sünnipäevalaps Tiiu Jääger ja tema taga punases Leida Rei.

Ohvri võtab kokku Andres Kirves

Jumalateenistusele järgnes kohvilaud

Pastor Joosep Tammo koos abikaasa Aimega







Juulikuu sünnipäevalapsed

Juhatuse esimees Peter Lepik õnnitleb Joosep Tammot läheneva sünnipäeva puhul


Suur tänu Jumalale ja teile kõige hea eest, mida möödunud aastal võisime kogeda!
Hüvasti Eesti Ühendatud Baptisti Kogudus Vancouveris!

No comments:

Post a Comment