03/07/2011

Pühapäev, 3. juuli 2011.a.

"Hea on Issand kõigile ja
tema halastus on üle kõigi tema tegude!"
Ps 145:9

Päikseline hommik tervitab kirikulisi. Alguslauluks lauldakse "Võta nüüd Issandat..." ja "Oh kui helde on me Jeesus..." Alguspalve teeb Tiiu Jääger. Seejärel lauldakse "Sinu sisse sügavasti, Issand..." Tunnistab Villi Vink. Ta kõneleb usuelu kasust. Taas üldlaul "Võta aega olla püha..." Pärast tervitusi ja teateid ohvrilaul "Võta Päästja juurde jääda..."

Helga Kriik on nagu alati ustavalt raamatuletis.

Tiiu Jääger teeb alguspalve

Villi Vink tunnistab.

Pastor Joosep Tammo jutlustab Mt 11:25-30 alusel Kristuse ikkest, mis annab hingamise ja töö õige vahekorra meie elus.

Meie ajastu suurimaks probleemiks on muutunud stress, millele vasturohuks pakutakse lõõgastumist kõige erinevamates vormides. Sellele vajadusele on rajatud terve vaba aja veetmise tööstus. Kuid ometi on inimesed närvilised ja enesega puntras. Kõige selle foonil ütleb Jeesus: "Tulge minu juurde kõik, kes olete vaevatud ja koormatud, ja mina annan teile hingamise!" Niisiis pane oma mootor seisma ja jahtu maha! Sa ei ole nagu Duracelli jänes! Kirikuisa Augustinus ütles 1600 aastat tagasi "Rahutu on meie süda, kuni ta leiab rahu Sinus."
Sõbrad, olla Jumala juures tähendab kogeda turvalisust ja rahu. Kuid on üks aga, sest Jeesus lisab: "Võtke enda peale minu ike ja õppige minult, sest mina olen tasane ja südamelt alandlik ja te leiate hingamise oma hingedele, sest minu ike on hea ja minu koorem on kerge!" See teeb kuidagi nõutuks. Jeesus annab meile hingamise, kuid paneb meie õlgadele samas oma ikke. - Ta kutsub meid Jumala kaastöölisteks. Palveta ja tööta! Palvetades me mõistame, et kõik ei ole ja ei peagi olema meie kontrolli all. Jumal kontrollib olukordi, tema ikkes saame me suuna ja eesmärgikindluse. Tema lähedust kogeme me Jeesuses Kristuses, kes õpetab meile tasadust ja südame alandust. Just need omadused ei lase meil läbi põleda.
Võtkem siis vastu Jeesuse kutse! Heitkem kõrvale kõrk arvamus nagu suudaksime hoida kõik oma kontrolli all ja hingakem teadmises, et meie elu on Hea Karjase juhtimise all! Tema ikkes lahenevad elu suured ja väikesed ülesanded. Tema on parim kaaslane nii tööl kui puhkehetkel!

Pärast jutlust lauldakse ühiselt "Meelde tuletage, kuidas Jeesus" ja võetakse osa leivamurdmise lauast. Pärast lõpupalvet kõlab ühislaul: "Võtkem Päästja armastusest laulda..."

Rõõmsalt jäetakse hüvasti! Jumala armu päike on taas valgustanud meie südameid.

No comments:

Post a Comment