11/07/2011

Pühapäev, 10.juuli 2011.a.

"Vaikse meelega kiidetakse sind, Jumal,
Siionist ning tasutakse sulle tõotused!"
Ps 65:2


Päikseline suvehommik on tõusnud üle Vancouveri linna ja mägede. Jumala rahvas koguneb üle linna kirikuis ja palvemajades. Nõnda ka siinne Ühendatud Baptisti Koguduse rahvas tuleb rõõmsa meelega, et Jumalat kiita ja tänada möödunud päevade eest. Alguslauluks lauldakse "Püha vaikne rahu..." ja "Jumal, vägev valitseja..." Seejärel loeb Jumala Sõna ja teeb alguspalve Astrid Kirves. Lauldakse ühiselt "Nimi Jeesus on nii kallis nimi..." Täna tervitab meid Lemm Proos Rootsist, kes on isal külas. Pärast tervitust lauldakse "Jeesus, väärt küll oled Sa..." Kuulatakse teateid, võetakse vastu ja saadetakse tervitusi. Ohvrilauluks on "Laiad väljad valendavad..." ja pärast seda lauldakse veel "Truu ja ustav on see sõna..."

Astrid Kirves teeb alguspalve

Lemm Proos tervitab


Pastor Joosep Tammo jutlustab täna Mt 13:1-23 alusel Jumala Sõna mõjust meie elule.

Juuli- ja augustikuu Kodu-Eesti kõige suurejoonelisem vaatepilt on tuules voogav rukkiväli pikitud siniste rukkilillede ja punaste moonidega. See on lihtsalt imeilus. Jeesust inspireeris tänaseks sõnumiks just selline vaatepilt.
Praktiliste inimestena me küsime, miks külvaja külvas seemet teele, kaljusele pinnasele ja ohakate keskele? Miks ta ei valinud selleks üksnes head põllumaad? Jeesus räägib tolle aja külvitavadest lähtuvalt. Külvaja külvas toona enne kündmist. Nii juhtus, et osa seemet langes rajale, osa kaljusele pinnale, osa ohakate sekka ja osa heale maale.
Jäädes oma jüngritega selgitas Jeesus neile võrdumi sügavamat tähendust. Jeesus ütleb, et me ei tohiks olla sõltuvad ebaedust ja lootusetutest väljavaadetest. Jumala Sõnal on alati sama jõud, kuid inimsüdamed ja eluhoiakud - põllumaad - on erinevad.
Mis siis iseloomustab head põllumaad? Need on inimesed, kes kuulavad ja hoiavad Jumala Sõna oma südameis. See Sõna muudab nende elusid nõnda, et apostel Paulus võib hiljem öelda: "Me oleme Kristuse Kiri..." Need on inimesed, kes kuulevad ja saavad kuuldust aru. Ja kui nad aru ei saa, siis nad paluvad: "Selgita meile, Issand!"
Kindlasti on meie elus erinevaid perioode ja olukordi, kus meie südamed olid Jumala Sõnale erineva vastuvõtuvõimega. Oli aegu, mille kohta võiks öelda Konrad Zacharias Lorenzi sõnadega: "Öeldut pole kuuldud, kuuldut pole mõistetud, mõistetuga pole nõustutud, nõustut pole meeles meetud, meeles peetut pole kasutatud, kasutatut pole talletatud." Kuid Jumal on armuline, Ta tuleb ikka ja uuesti, et külvata meie südameisse igavese elu seemet! Sellepärast pühendagem oma elus rohkem aega ja ruumi Jumala Sõna uurimisele ja kuulamisele! Püüdkem seda mõista! Nõustugem sellega ja rakendagem seda ning talletagem oma kogemused järgnevatele põlvkondadele! Nõnda kanname kord vilja, kes 30, kes 60, kes 100 tera Suure Külvaja auks!

Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt "Igal päeval Jeesus minu juurde jääb..."

Seekord on perekond Kirvesed kutsunud pastori koos abikaasaga hüvastijätulõunale.

Herbert, Thomas ja Andres Kirves

Erna ja Astrid Kirves ning Aime Tammo

No comments:

Post a Comment