13/09/2010

Koguduse 58. aastapäev


Koguduse 58. aastapäev
Kadunud ja leitud.

"Kiida mu hing, Issandat, ja ära unusta ainsatki tema heategu!" Ps 103:2

Thomas Kirves loeb algussõna

Jumalateenistus algas lauludega: "Me koguduse alus on Jeesus ja Ta rist..." ja "Näha vendi ja õdesid..." Seejärel luges Thomas Kirves Ps 103 ja tegi alguspalve. Nüüd kõlas laul: "Õed vennad ühel meelel..." ning koguduse ajaloost andis ülevaate Herbert Kirves.

Herbert Kirves andis ülevaate koguduse ajaloost

Kogudusse on kõigil aegadel kokku kuulunud 180 inimest. Suur osa neist on jõudnud igavikku, mitmed on Vancouverist lahkunud. Praegu kuulub kogudusse 41 liiget. Tuletatakse tänuga meelde kõiki töötegijaid ja kirikuehitajaid ning lauldakse mälestuslaul: "Meil on olnud ristikangelasi..."
Kogudust tervitasid kodu-Eestist EEKBK Liidu president Meego Remmel, Tallinn Nõmme Vabaduse Baptistikoguduse pastor Ruudi Leinus, Pärnu "Sool ja Valgus" koguduse pastor Alari Allikas, Kõrgema Usuteadusliku Seminari rektor Margus Kask, Leisi Koguduse pastor Johannes Voksepp, Kuressaare Siioni Koguduse emeriitpastor Hermann Mäemets, Pärnu Saalemi Koguduse nimel Peeter Randmäe jt.

Pastor Joosep Tammo jutluse aluseks on Lk 15:1-10

Tähendamissõna naisest, kes oma kadunud drahmiraha otsis ja selle leidis ning oma rõõmu naabritega jagas, on jäänud teiste kuulsamate tähendamissõnade varju. Ometi kirjeldab seegi meie Taevase Isa rõõmu iga kadunu leidmise üle.
66 aastat tagasi, kui te põgenesite kodumaalt ja sattusite "laia ilma laande", vahel isegi "viimse mere äärde", siis tundus, et kõik - perekond, kodumaa ja kodukogudus on kadunud. Ometi juhtis ja suunas Jumal oma tarkuses teie elu. Ta leidis teid põgenikelaagritest võõra rahva keskelt. Ta liitis teid oma koguduseks nii Rootsis, Saksamaal, Austraalias kui ka siin Kanadas. Tänuga mõtleme täna möödunud 58 aastale, mil Jeesus Kristus on oma kogudust siin Vancouveris hoidnud ja juhtinud.
Tähendamissõna kadunud drahmirahast ütleb, et koguduse mõtteks on pakkuda nii kadunule kui leitule, nii omale kui võõrale tükikest kodu ja taevast. Need, kes on eele läinud, ei ole kadunud, nad rõõmustavad koos inglitega. Seal ei ole enam välismaalasi. Olgu meil alati Püha Vaimu läbi osa Taevase Isa ja Tema Poja iseloomust.
Võimalik, et mõni meist on kaotanud oma esimesest armastusest Jumala, koguduse ja elu vastu rohkem kui ühe protsendi. Too tundmatu naine kutsub meid täna seda kaotsiläinut leidma. See, kes otsib, see leiab ja kogeb rõõmu, mida isegi inglid taevas jagavad.
"Ustav on see sõna ja väärib igati vastuvõtmist, et Kristus Jeesus on tulnud maailma päästma patuseid, kelle seast esimene olen mina." 1 Tm 1:15

Pärast lõpupalvet kõlas laul: "Oh püha ristikogudus kui armas oled sa..."

Kell 13:00 koguneti Meie Kodus, kus Vancouveri Eesti Seltsi eestvedamisel tähistati kodu-Eestist põgenemise 66. aastapäeva. Kuulati ettekandeid, isiklikke mälestusi, luuletusi ja lõpetati Eesti hümni laulmisega. Vihmane ja sombune pühapäev andis isiklikele mälestustele kurva värvi. Ometi on suur nende rõõm, kes on leitud, et elada ja kuulutada vabadust Jeesuses Kristuses.

No comments:

Post a Comment