27/09/2010

Septembrikuu viimane pühapäev

Septembri viimane pühapäev - 66 aastat kodumaalt põgenemisest

"Issand on kõrge üle kõigi rahvaste, tema auhiilgus on üle taevaste." Ps 113:4

Jumalateenistus algab lauludega "Oh võtkem Jumalat..." ja "Heliseb mu sees üks lauluviis..."
Seejärel loeb Astrid Kirves 113. Taaveti laulu ja teeb alguspalve. Järgneb ühislaul: "Rohkem korraga ei maksa võtta...".

Erli Lepik loeb luuletust

Erli Lepik loeb luuletuse kodust lahkumisest ning selle kurva sündmuse mälestuseks lauldakse: "Ma olen kui reisija tormisel merel..."

Villi Vink kõneleb põgenemisest ja põgenikest

Villi Vink jagab Piibli põhjal mõtteid põgenemisest ja põgenikest, lisades isiklikke kogemusi Saksamaa põgenikelaagrist ning Austraaliast. Joosep Tammo esitab oma isa ja ema ning õdede näitel nägemuse mahajäänutest.
Seejärel lauldakse ühiselt: "Kui Jumala rahu on hinge sees mul..."

Pärast ühislaule: "Hing oh ära karda..." ja "Koit pärast pimedust..." jutlustab Joosep Tammo rikkast mehest ja vaesest Laatsarusest. Lk 16:19-31

Lugu rikkast mehest mehest ja vaesest Laatsarusest ei ole lihtsalt lugu igavikus kehtestatavast õiglusest. See on meie südame lugu. Jeesus ei ole rikka ega vaese mehe poolel, sest ei rikkus ega vaesus tee meid veel iseenesest õndsaks. Elu olukorrad annavad meile mõtteainet ja tekitavad küsimusi, kuid ei päästa. Jeesus ütleb, et me peaksime "Moosest ja prohveteid kuulama", sest nende kaudu on Jumal kõnelnud meie esivanematega ja kõneleb täna meiegagi. Apostel Paulus hoiatab oma usuõpilast Timoteost: "Kes tahavad aga rikastuda, need langevad kiusatusse ja lõksu, paljudesse rumalaisse ja kahjulikesse himudesse, mis vajutavad inimesed sügavale hävingusse ja hukatusse." 1 Tm 6:9-10 Mis me siis peaksime tegema? Ta ütleb: "Taotle õigust, jumalakartust, usku, armastust, kannatlikkust, tasadust! Võitle head usuvõitlust, hakka kinni igavesest elust, millele sa oled kutsutud..." 1 Tm 6:11-12
Õed ja vennad, me usume, et Issand Jeesus Kristus on kuningate kuningas ja meie isiklik Päästja! Ta päästis teid tormisel Läänemerel, toitis põgenikelaagrites ja andis meile kõigile jõudu tuhast tõusta!

Sellepärast me ei looda "ebakindlale rikkusele, vaid Jumalale". Sellepärast kuulakem Moosest, prohveteid, Jeesust Kristust ja apostleid. Sellepärast saagem rikkaks headest tegudest ja hakakem kinni igavesest elust!

Pärast lõpupalvet kõlab ühine laul: "Mind kanna Sa..."

Seejärel ruttame E.E.L.K. Vancouveri Peetri Koguduse 60. juubeli vastuvõtule. Eesti Kodus on kaetud rikkalik laud, laulab koor ja öeldakse tervitusi. Joosep Tammo annab üle tervituse Eesti Ühendatud Baptisti Koguduse poolt. Ta väljendab rõõmu ühise usu ja armastuse üle ja loeb Rm 8:18-19. Tõepoolest miski ei või meid lahutada Jumala armastusest.

Vancouveri Peetri Koguduse 60. sünnipäeva peolaud

Külaliste laud

Koor esitab lõpuks Raimond Valgre laulude popurii.



No comments:

Post a Comment