03/01/2011

2.jaanuari jumalateenistus

Alguses oli Sõna!

"Päev peab päevale kõnet ja öö kuulutab ööle Jumala tarkust..."
Ps 19:3

Aasta esimene pühapäev algab päikseliselt

Alguspalve teeb Andres Kirves

Kogudus algab aastat lauluga "Meie elulaev on jõudnud...", seejärel teeb Andres Kirves alguspalve ning lauldakse ühiselt "Ukselävel seistes..." Järgnevad juhatuse liikmete tervitused. Tervitavad Peter Lepik, Richard Kelder, Hugo Liiva, Villi Vink ja Herbert Kirves. Seejärel lauldakse "Laula rõõmsalt mu hing..." ning tunnistab Tiina Usin. Pastor J.Tammo palub Tiina Usinale õnnistust ja hoidmist kooliteel ning soovib õnnistusi Rosette Stamm'ile, kel oli möödunud nädalal sünnipäev. Lauldakse ühiselt "Ta saadab mind..." Pastor J.Tammo annab teadetes edasi rohked tervitused, mis kogudusele on saadetud. Ohvrilauluks lauldakse "Sind lauluga kiidame...".

Juhatuse esimees Peter Lepik

Richard Kelder

Hugo Liiva

Villi Vink

Herbert Kirves

Tunnistab Tiina Usin

Jutlustab pastor Joosep Tammo
Joh 1:1-18

Aastavahetusel mõtleme tahtmatult oma päritolule ja tulevikule. Evangelist Markus alustab oma ja meie kõigi lugu Jeesuse ristimisest. Matteus alustab Jeesuse sugupuust minnes tagasi kuni usuisa Aabrahamini. Ta ütleb, et Päästja sündis äravalitud rahva hulgast. Evangelist Luukas jõuab sugupuu kirjelduses tagasi kuni Aadamani, öeldes meile, et me oleme kristlastena osa inimkonnast. Evangelist Johannes haarab tänases evangeeliumis aga veelgi kaugemale ja sügavamale: "Alguses oli Sõna ja Sõna oli Jumala juures ja Sõna oli Jumal." Teiste sõnadega, mitte välised rituaalid, mitte meie vanemad, mitte ka üldine inimlik loomus, vaid Jumal ise oma Sõnas, Jeesuses Kristuses, on kõige alguses. Sellel on praktiline tagajärg: "Aga kõigile, kes tema vastu võtsid, andis ta meelevalla saada Jumala lasteks, neile, kes usuvad tema nimesse."
Alguses on Jeesuses lihaks saanud Jumala Sõna. Kõikjal, kus Jeesust vastu võetakse, hakkab ta meie elu kujundama ja mõtestama. Meie elu ja lugu saadab ja ümbritseb 2011.a. mitte kaos ja tühjus, vaid Jumala armastus. Lihaks saanud ennastohverdav Jumala armastus Jeesuses Kristuses annab oma Vaimu läbi meile jõu elada ja kasvada isegi kannatuse ja masenduse aegadel. See on risti saladus!
Ta on meid oma lapseks võtnud. "Kui me oleme aga lapsed, siis oleme ka pärijad, nii Jumala pärijad kui Kristuse kaaspärijad..." Ro 8:17 Isegi kui see aasta peaks osutuma mõnele meist siin maisuses viimaseks, saame me Jumala lastena osa Valguse Riigi pärandist. Meid kirgastatakse! Milline arm ja eesõigus! Õnnistatud uut aastat!

Kogudus laulab "Mu kindel usukalju siin..." ja võtab osa Issanda surma mälestusest. Lõpuks lauldakse "Suur on Su ustavus..."

Jeesus ütles neile: "Mina olen eluleib." Jh 6:35

No comments:

Post a Comment