31/01/2011

Pühapäev, 30.jaanuar 2011.a.

"Kiida mu hing Issandat!
Ma tahan Issandat kiita oma eluaja!"
Ps 146:1-2

Esimesena saabub Kirveste perekond

Herbert Kirves ja Joosep Tammo

Jumalateenistuse alguseks lauldakse "Issand, Su ette tuleme..." ja "Õed, vennad, ühel meelel..." Alguspalve teeb Anne Lepik. Seejärel lauldakse "Ilma Päästjata elu nii tühi..." Tunnistab Johannes Eenjärv. Järgneb laul "Jeesus peab üksi mu südame saama..." Peale teateid võetakse üles ohver lauldes "Jeesus väärt küll oled Sa..." ja "Hingekarjane meid kanna..."

Anne Lepik teeb alguspalve

Johannes Eenjärv tunnistab

Pastor Joosep Tammo kõneleb täna Jeesuse õndsakskiitmistest (Mt 5:1-12) alusel.

Jeesuse õndsakskiitmistel on olnud hiiglaslik mõju. Mõned on pidanud neid eluvõõraiks, teistele on need andnud lohutust ja inspiratsiooni. Kui kümme käsku annavad meile Jumala ja inimeste ning inimeste omavaheliste suhete raamid, siis kaheksa õndsakskiitmist annavad elusuunised neile, kes otsivad selles vastuolulises maailmas Jumala tahet. Need ei ole selle maailma mängureeglid, mida annaks majanduslikus või poliitilises võitluses kasutada.
Jeesus õnnitleb siin neid, kes uut maailma taotledes satuvad vastuollu vana maailma loomusega. Kuid kas on õiglane õnnitleda rõhutuid, vaeseid, tagakiusatuid ja leinajaid? Ometi seisab just õigluse küsimus õndsakskiitmiste keskmes. Jeesus ütleb: "Õndsad on, kes nälgivad ja janunevad õigluse järele!" - "Õndsad, keda õiguse pärast tagakiusatakse, sest nende päralt on Taevariik!" Piibel ütleb, et õiglus valitseb seal, kus Jumala ja inimeste vahelised suhted on tõepärased. Õige on Jumalat üle kõige armastada ja teenida. Õige on kaasinimesi nagu iseennast armastada ja teenida. Ebaõiglus vohab seal, kus inimene iseennast ja oma elu ühiskonna ainsaks mõõdupuuks peab. Sellepärast ütleb prohvet Sefanja: "Otsige Issandat, kõik alandlikud maal, kes te teostate tema õigust!" Sef 2:3
Niisiis ütleb Jeesus õndsakskiitmistes: "Vaadake elu Jumala pilguga!" Uskliku elu selles maailmas on kaduvusest lahtiriietumise valuline protsess. Kuid saabub aeg, mil "kaduv riietub kadumatusega ja surelik riietub surematusega." 1 Ko 15:53. Sellepärast, õnnis on inimene, kes on rikas Jumalas! Tema muudab meie nõtrused tugevuseks ja kannatused rõõmuks! Kõndigem siis Taevariigi teed Issanda õndsakskiitmiste valguses!

Pärast lõpupalvet lauldakse "Veel elab vanemate usk..."

Täna on koguduse aasta aruande koosolek.

Koosoleku juhatajaks valitakse Herbert Kirves

Koosoleku protokollijaks saab Villi Vink

Pärast kohvijoomist algab töö

Perenaised, kes laua katsid

Helga Kriik ja Hanna Liiva

Emeriitpastor Artur Proos

Andres Kirves, Rita Kelder, Leida Rei

Johanna-Vilhelmiine Lepik, Heldur ja Tiiu Jääger

Rosette Stamm ja Johanna-Vilhelmine Lepik

Peter Lepik annab aruande koguduse juhatuse tööst

Erli Lepik annab aruande naisringi tööst

Tiiu Jääger on täna nõudepesemise toimkonnas

Kui kõik aruanded kuulatud, kinnitatud ja vajalikud töötegijad kinnitatud, lõpetatakse aastakoosolek tänupalve ja ühislauluga.

No comments:

Post a Comment