07/02/2011

Pühapäev, 6. veebruar 2011.a.

"Jutustage paganate seas Tema au,
Tema imeasju kõigi rahvaste seas!" Ps 96:3

Kirikutee algab alati koduuksest väljudes.

Täna on organistiks Thomas Kirves

Jumalateenistuse alguseks lauldakse "Kui kiidaks Sind ka tuhat keelt..." ja "Oh tule meie keskele..." Seejärel loeb Pühakirja ja palvetab Tiiu Jääger. Pärast seda kõlab ühislaul "Oh tulge, vennad, käime..." ning Erli Lepik loeb paar luuletust, mis kutsuvad meid vaatama võitjale Jeesusele Kristusele. Pärast seda õnnitleb pastor Joosep Tammo möödunud nädala sünnipäevalast Astrid Kirvest ning kogudus laulab talle "Issand, kanna oma last..." Ohvrilauluks lauldakse "Kõik ma annan Jeesusele..." ja "Taevaisa arm nüüd särab..."

Tiiu Jääger teeb alguspalve

Erli Lepik loeb täna luuletusi

Pastor Joosep Tammo jutlustab täna Mt 5:13-16 põhjal. - "Teie olete maa sool ja maailma valgus!"
Jeesus alustas oma tegevust sõnadega: "Parandage meelt, sest taevariik on lähedal!" - Oma esimeses jutluses, mida tunneme Mäejutlusena, visandas ta õndsakskiitmistega taevariiki taotlejate elu suunised. Täna kirjeldab ta taevariigi taotlejate tegelikku mõju maailmale. - Ta ütleb: "Teie olete maa sool! ... Teie olete maailma valgus!"
See on võimas väljakutse, mis teeb meid väga alandlikuks, sest me teame, et meie inimlikus loomuses pole midagi head. Küll on aga Tema meie elu muutmas. Tema ütles: "Mina olen maailma valgus! Kes järgneb mulle, ei käi pimeduses, vaid tal on elu valgus." Jo 8:12 Tema on meid kutsunud ja läkitanud! Tema valguses võime meiegi särada.
2. sajandi kirikuisa Tertullianus on öelnud: "Kus on kristlane, seal ta ka jutlustab. Ta jutlustab ka siis, kui ta midagi ei ütle. Ta jutlustab oma tegudega ja ka sellega, mis ta tegemata jätab."
Meie kutsumuseks on anda sellele maailmale mõte ja maitse. Mil viisil? Prohvet Jesaja kirjeldab muistse Iisraeli kutsumust nõnda: "Eks see ole murda leiba näljasele ja viia oma kotta viletsad kodutud, kui sa näed alastiolijat ja riietad teda ega hoidu oma ligimesest? ... Kui sa oma keskelt eemaldad ikke, sõrmega näitamise ja nurjatu kõne, kui sa pakud näljasele sedasama, mida sa ka ise himustad, ja toidad alandatud hinge, siis koidab sulle pimeduses valgus ja su pilkane pimedus on otsekui keskpäev." Js 58:7-10
Jeesus võimendab seda kutsumust sõnadega: "Paistku teiegi valgus inimestele, et nad teie häid tegusid nähes ülistaksid teie Isa, kes on taevas." Mt 5:16

Leivamurdmise lauluks laulab kogudus "Armuallik voolab..."

Pärast lõpupalvet kõlab "Oh tulge, vennad, õed..."

Õhtul tähistab Astrid Kirves oma sünnipäeva

Nagu sünnipäeval ikka on perenaistel kõigepealt palju tegemist

Lõpuks võib sünnipäevalapski rõõmsalt selga sirutada

Muidugi ei jää tegemata ka grupipilt

No comments:

Post a Comment