14/02/2011

Pühapäev, 13. veebruar 2011.a.

"Õndsad on need, kelle elutee on laitmatu,
kes käivad Issanda Seaduse järgi!"
Ps 119:1

Erna Kirves teeb täna alguspalve

Täna on altaril valged ja punased nelgid ja vaasi ümber punane šleif. See on märk lähenevast Valentini päevast. Kogudus laulab alguseks "Kui kaunis on Sind ülista..." ja "Kindlasti me sõna peale loodame..." Pühakirja loeb ja alguspalve teeb Erna Kirves. Seejärel lauldakse "Hingekarjane, meid kanna..." Täna tunnistab Villi Vink, kes räägib positiivsest erandist variseride hulgas - Nikodemosest. Kogudus laulab "Armsaim paik mul, Jeesus, Sinu juures..." Kuulatakse ära teated ning pannakse kokku ohver. Seejuures lauldakse "Nüüd ihu, hinge, vaimu..." ja "Oh valva sa ja võta jõudu palves..."

Tunnistab Villi Vink

Kõneleb pastor Joosep Tammo

Pastor J.Tammo jätkab Mäejutluse sõnumiga Mt 5:17-37 põhjal.

Jeesus alustab sõnumiga: "Parandage meelt, sest Taevariik on lähedal!" Ta kiitis seejärel õndsaks need, kes hoolimata vaesusest, kannatustest ja tagakiusust elavad Taevariigi nimel. Ta kõneles nende inimeste erilisest mõjust ja särast selles pimedas maailmas. Täna ütleb Ta meile, mis mõttes peaks meie õigus olema suurem kui kirjatundjate ja variseride oma.
Vana Testamendi ajastul oli õiglane see, kes pidas käsuõpetust. Uue Testamendi ajastul on õigalne see, kes usus Jeesusesse Kristusesse käib õiguse teed. Aga mis saab käsuõpetusest? Jeesus ütleb: "Ärge arvake, et ma olen tulnud Seadust ja Prohveteid tühistama." Ta on radikaalsem - ta läheb juurteni. Käsu täitmine sünnib armastusest, mis valatakse meisse Püha Vaimu läbi! "Nii me teenime Jumalat uuel teel Vaimu all ja mitte vanal teel kirjatähe all." Ro 7:6
Jeesus paneb meie ette otsekui peegli ja küsib: Mida te seal näete? Ja kui me kuuldud sõna peeglisse vaatame, näeme me seal oma suud, silmi, käsi ja südant. Me kuuleme sobimatuid sõnu üle huulte libisevat, me märkame sündsusetuid pilke ja ihadest rahutut südant. Nende talitsemiseks oli Vanas Seaduses kolm käsku: Sa ei tohi tappa! Sa ei tohi abielu rikkuda! Sa ei tohi valetunnistust anda! Jeesus aga ütleb: Sellest ei piisa! Teie õigus olgu suurem! Teie suu, silmad, käed ja süda täitugi Jumala armastusest!
Sellepärast otsige sõnu, mis trööstivad, julgustavad ja loovad armastusväärseid suhteid! Otsige pilke, mis avavad südamed ja loovad usalduse! Otsige lepitust ja halastust! Taevariigi tee algab suhetest lähedastega - abielust! See läheb läbi kogukonna ja koguduse! Sellel teel kõndides jõuame Taevariiki!

Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt "Mu Jeesus, mu Päästja nii aluline on..."

Alllinnas ei ole ainult kollased taksod, vaid ka esimesed kevadõied.

1 comment:

  1. Väga kaunis! Kevade igatsus tuleb südamesse. Aga meil praegu lumehanged ja talve kõvem pakane,lubatakse isegi kuni -32. Sõbrapäevatervitused teile!

    ReplyDelete