21/02/2011

Pühapäev, 20. veebruar 2011.a.

"Halastaja ja armuline on Issand,
pikameelega ja rikas heldusest."
Ps 103:8

Pühapäev ei alga pühapäeva hommikul ega ka laupäeva õhtul, vaid selleks valmistutakse kogu nädala. Meie koguneme igal neljapäeva hommikul piiblitundi. Seekord lõpetasime Jaakobi elu vaatluse. Järgmine kord räägime Joosepi isikust Vanas Testamendis.

Piiblitund


On erakordne, kui saad pühapäevaks valmistuda laupäeva õhtul vaimulikku kontserti kuulates.
Seekord oli selleks Bachi missa B minor ettekantuna Vancouveri sümfoonia orkestri ja koori poolt
UBC Chan tsentrumis

Pühapäeva hommik oli päikseline ja karge

Algussõna ja palve tegi Jaan Lepik

Alguslauluks kõlasid "Isa taevas, me austame Sind..." ja "Jumal õnnista me hingi..." Sõna luges ja palvetas vend Jaan Lepik. Seejärel lauldi "Luba, Jeesus, vaikne tund..." Tunnistas vend Erich Tõkke. Ta kõneles Jeesuse sõnadest: "Ärge muretsege!" Seejärel õnnitles pastor aasta võrra vanemaks saamise puhul koguduse nimel Rita ja Richard Keldrit. Neile lauldi "Mind kanna Sa..." Pärast teateid pandi kokku ohver ning lauldi "Jeesusele tahan tuua..." ja "See on mu soov ning iga päev mu palve..."

Orelil mängis Thomas Kirves

Tunnistas Erich Tõkke

Pastor Joosep Tammo jutlustas Jeesuse sõnadest: "Teie olge täiuslikud, nõnda nagu teie taevane Isa on täiuslik!" (Mtt 5:38-48)

Möödunud pühapäeval kõneles Jeesus meie vastu sõnadega: "Kui teie õigus ei ole märksa suurem kui kirjatundjate ja variseride oma, siis te ei saa taevariiki!" Täna Ta läheb sammu kaugemale: "Ärge pange vastu inimesele, kes teile kurja teeb... Te olete kuulnud, et on öeldud: "Armasta oma ligimest ja vihka oma vaenlast! Aga mina ütlen teile: Armastage oma vaenlasi ja palvetage nende eest, kes teid taga kiusavad, et te saaksite oma taevase Isa lasteks..."
Kui me neid sõnu käsitleksime välise seaduskoodeksina, siis satuksime ületamatutesse raskustesse. Kas meil on õigust jätta oma perekonda, kaasinimesi ja rahvast võidutseva kurjuse meelevalda? Kui me vaatame neid sõnu aga üleskutsena oma südamehoiakut, oma meelsust konfliktide lahendamisel muuta, siis on kõik selge. Jeesus ütleb siin meile: te suudate palju enam, kui olemasolevad seadused teilt ootavad!
Jeesus kutsub meid olema täiuslikud nagu meie Taevane Isa on täiuslik! Iga katse tavapärasest õiglustundest halastuse ja armastuse vaimus edasi minna teeb meid Taevase Isaga sarnasemaks. "Olge armulised, nagu teie Isa taevas on armuline!" Lk 3:36 või nagu Jaakobus ütleb: "Sest kohus on halastamatu selle suhtes, kes ise ei ole halastanud, kuid halastus kiidab end kohtust kõrgemale." Jak 2:13
Sellepärast õpetas Jeesus meid Meie Isa palves paluma: "Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele."

Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt "Me Jumal on see varjupaik..."


No comments:

Post a Comment