28/02/2011

Pühapäev, 27. veebruar 2011.a.

"Issand on mu karjane,
mul pole millestki puudust."
Ps 23:1

Iga pühapäeval on oma eellugu. Seekord algas see juba laupäeva õhtul. Aime Tammo oli kutsunud oma juurde kohvile nooremad koguduse liikmed. Pastor Joosep Tammo tegi ettekande teemal: "Tee metafoor kirjanduses, filosoofias ja religioonis." Seejärel vahetati mõtteid erinevate vaimulike küsimuste üle.

Andres Kirves ja Peter Lepik

Perekond Rebane ja Anne Lepik

Pühapäeva hommik saabus 10 cm lumega. See on niisiis siinmail "neljas talv".



Pastor Joosep Tammo lükkab lume kokku,
et koguduse liikmed kiriku uksest kuiva jalaga sisse saaksid.

Kogudus laulab alguseks "Püha vaikne rahu..." ja "Suur on Su ustavus..." Alguspalve teeb Anne Lepik. Seejärel lauldakse "Oh tule meie keskele..." ning Aime Tammo loeb kaks Juhan Liivi luuletust - "Mai hommik..." ja "Helin". Kogudus laulab "Kelle päralt minu elu..." Pannakse kokku ohver ning lauldakse taas "Võta Päästja juurde jääda..." ning "Rohkem korraga ei maksa võtta..."

Anne Lepik loeb algussõna ja palvetab


Aime Tammo loeb luuletusi

Pastor Joosep Tammo jutlustab

Ta loeb jutluse aluseks Mt 6:24-34. Teemaks on "Otsige esiti Jumala riiki!"

Jeesus räägib meile lindudest taeva all, kes ei külva ega lõika ega kogu aitadesse. Ta räägib liiliatest väljal, kes ei näe vaeva ega ketra, kuid kelle ilu ületab kuningas Saalomoni rõivaste ilu kogu selle hiilguses. Ta ütleb: "Ärge muretsege!"
See sõnum võib tunduda eluvõõrana. Ometi ei vastanda Jeesus siin praktilist elukäsitlust Taevariigi hiilgusele. Eks ole ju 5 Ms 8:18 öeldud: "Tuleta meelde Issandat, oma Jumalat, et see on tema, kes annab sulle jõu varanduse soetamiseks, et kinnitada lepingut, mille ta vandudes tegi su vanematega, mis nüüd ongi teostunud." Apostel Paulus ütleb 2 Ts 3:10 "Kes ei taha töötada, ärgu ka söögu!" Jeesus, kes ise oli ligi 15 aastat puusepana elatist teeninud ütleb meile: "Ärge muretsege!"
"Pange tähele taeva linde!" Tõstke oma pead ja avardage oma horisonti. See on parim vastumürk hirmudele ja kartustele, mis päevast päeva põue poevad.
"Pange tähele lilli väljal!" Usust lähtuv elu ei kanna meid ainult kõrgustesse. See suunab meie pilgu ka sellele, mis jääb meie maise elu teele. Kontakt maistel väljadel kasvava iluga ei ole vastuolus vaimsete kõrgustega. Vastupidi, kuigi maine ilu on kaduv, kõneleb see Jumala armastusest ja hoolitsusest. "Eks teie ole palju enam väärt kui nemad?" Armastav Jumal tahab meile kinkida lõpuks igavese elu. Tuleb aeg, kus me jätame selle maailma avarused ja väljade ilu seljataha. Tuleb aeg, kus me ei tööta enam. Tuleb aeg, kui riided meie taevastel ihudel on kaunimad liiliate särast.
Milline rändur suurendaks oma varandust enne eesmärgile jõudmist? Sellepärast "Otsige esmalt Jumala riiki ja tema õigust, siis seda kõike antakse teile pealegi!"

Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt "Nüüd Päästja juurde jäägem..."

Kell 13:00 algab Eesti Kodus
Eesti Vabariigi 93. aastapäevale pühendatud aktus

Ainu Uus ja Aime Tammo

Eesti Vabariigi aukonsul Harry Jaako


Eesti Seltsi segakoor

Rahvatantsuansambel Kilplased

No comments:

Post a Comment