21/03/2011

Pühapäev, 20. märts 2011.a.


"Issanda nõu püsib igavesti,
Tema südame mõtted põlvest põlve."
Ps 33:11

Kirsid juba õitsevad. Homme on kevade algus.

Iga pühapäev algab eelmise nädalaga. Reedel külastasid Tiiu Jääger, Aime ja Joosep Tammo Veera Tamme, kes oma kõrge ea (* 21.04. 1916) ja nõrga tervise tõttu enam kirikusse ei saa. Lillian Tamm oli katnud lõunalaua. Pärast murdis pastor Joosep Tammo õe Veera Tammele leiba. Veera Tamm tervitab kõiki koguduse liikmeid ja lubab kui võimalik kirikusse tulla.
Tiiu Jääger ja Aime Tammo perekond Tammede ukse ees

Lillian ja Jaan Tamm ning Joosep ja Aime Tammo lõunalauas

Pastor Joosep Tammo ja Veera Tamm pärast leivamurdmist

Pühapäev on päikseline. Jumalateenistuse alguseks laulab kogudus "Püha vaikne rahu..." ja "Kui kiidaks Sind..." Seejärel loeb Tiiu Jääger Jumala Sõna ja teeb alguspalve. Lauldakse ühiselt "Ole mu nägemus..." Johannes Eenjärv tunnistab heade ja jumalike mõtete mõjust meie elule. Seejärel õnnitleb pastor Joosep Tammo Johannes Eenjärve saabuva sünnipäeva puhul ja annab üle koguduse õnnitluskaardi. Sünnipäevalapsele lauldakse ühiselt "Las Jumal seada kõik su elupäevad..." Ohvrilauluks lauldakse "Päästja järel tahan käia..." ja seejärel "Sinu sisse sügavasti..."

Alguspalve teeb Tiiu Jääger

Pastor Joosep Tammo õnnitleb Johannes Eenjärve sünnipäeva puhul

Täna kõneleb pastor Joosep Tammo muutmismäe sündmusest (Mt 17:1-9).

Meie elus on imelisi hetki, kus me korraga mõistame mõne lähedase inimese mõtteid, eesmärke ja suurust. Just midagi sellist kogesid Jeesuse lähimad õpilased Peetrus, Johannes ja Jaakobus muutmise mäel. Nad nägid oma õpetaja "palet säramas otsekui päike" ja ta rõivad helkisid erilises valguses. Nad nägid teda Eelija ja Moosesega vestlemas. Peetrus tahtnukski Tabori mäele jääda, kuid siis kattis neid Jumala au pilv ja hääl ütles: "See on minu armas Poeg, kellest mul on hea meel, teda kuulake!" Kõik see ehmatas neid sedavõrd, et nad langesid silmili maha. Kuid Issand rahustas neid. " Ta ütles: "Tõuske üles ja ärge kartke!" ning juhtis nad taas alla argipäeva ülesannete juurde.
Meie kõigi elus on olnud selliseid muutmismäe elamusi, kus me nägime oma argipäeva horisondist kaugemale ja kogesime eriliselt Jumala salapärast kohalolu. Ometi ei saa olla sellised kogemused meie elus omaette eesmärgiks. Need pole isegi meie usuelu aluseks. Jeesuse tee koos oma õpilastega viis alla orgu, see viis Õlimäele ja Kolgatale. Kuid see tee viis ka ülestõusmise hommikusse. Kui me kõnnime koos Jeesusega sama ennastohverdava armastuse püha rada, siis täituvad meiegi elus apostel Pauluse sõnad: "Kui Kristus, teie elu, saab avalikuks, siis saate ka teie koos temaga avalikuks kirkuses." Kl 3:4
Ärgem unustagem, et igasse kaaskristlasesse ja meisse endissegi on peidetud samasugune jumalik auhiilgus, mida jüngrid nägid Jeesuse juures muutmise mäel. Seniks aga kuulakem Jeesuse sõna ja teenigem koos Temaga Isa taevas ja kaasinimesi!


Pärast lõpupalvet lauldi "Nüüd Päästja juurde jäägem kõik lõpmata..."

Kevad võiski alata...

1 comment:

  1. Ilusat ja rõõmsat kevadet! Meiegi südameis on juba igatsus päikesesoojuse ja lillelõhna järele.

    ReplyDelete