07/03/2011

Pühapäev 6. märts 2011.a.


"Pimedusest tõuseb õiglastele valgus,
armuline ja halastav ja õige."
Ps 112:4

Alguspalve teeb Thomas Kirves

Jumalateenistuse alguseks laulab kogudus "Jumal, suur oled Sa..." ja "Kui kaunis on Sind ülista..." Pühakirja loeb ja alguspalve teeb Thomas Kirves. Seejärel lauldakse ühiselt "Õed, vennad, ühel meelel..." Tunnistab Erich Tõkke, kes räärgib praktilise ja sügava usu tähtsusest. lauldakse "Jeesus, peab üksi mu südame saama..." Ohvrilauluks kõlab "Jeesus, väärt küll oled Sa..."

Erich Tõkke tunnistab

Pastor Joosep Tammo kõneleb täna arukast ja rumalast majaehitajast (Mt 7:21-27):

Ükski teine küsimus pole inimesi nii puudutanud kui see: "Kas ja millistel tingimustel me saame Taevariiki?" Autoriteetselt saab sellele küsimusele vastada vaid Jeesus Kristus. Tema on meie valgus nii elus, elu õhtul kui igavesel hommikul.
Ta jutustab meile lihtsa ja arusaadava pildi kahest majaehitajast ja küsib: oled sa arukas või rumal majaehitaja? On su usuhoonel kindel alus? Elutormid, mis meid varem või hiljem tabavad, teevad nagunii meie tegeliku olukorra avalikuks.
Üldiselt me vastame, et Jeesus Kristus on meie usuhoone nurgakivi. Jeesus aga näitab meile võimalikke eluhoone nõrkusi ja tugevusi.
Esiteks on oluline Jumala tahtmise tundmine. Paulus ütleb, et usk tuleb kuuldust. Mäejutluses kuuldu annab meile väga selged juhised ja mõõdupuud. Jeesus kutsub meid elama Jumala lastena oma Taevase Isa vääriliselt. Ta annab meile konkreetsed ja samas väga kõrged eesmärgid.
Teiseks Ta ütleb, et me peame elama ka Jumala tahtele vastavat elu: "Mitte igaüks, kes mulle ütleb: "Issand, Issand!" ei saa taevariiki; saab vaid see, kes teeb mu isa tahtmist, kes on taevas!" s. 21
Kolmandaks ütleb Jeesus, et mitte ainult sõnad ja teod, vaid ka õiged motiivid on olulised, sest paljud ütlevad viimsel kohtupäeval: "Kas me ei ole sinu nimel ennustanud ja sinu nimel kurje vaime välja ajanud ja sinu nimel teinud palju vägevaid tegusid? Ja siis ma tunnistan neile: "Ma ei ole teid kunagi tundnud, minge ära minu juurest, te ülekohtused!" s.22-23
Palvetagem, et meie elu oleks kindlalt rajatud Jeesuse Kristuse õpetusele ja täidetud Tema pühast ja ennastohverdavast armastusest! Siin peitub lõpuks ka erinevus vundamendi ja fundamentalismi vahel. Fundamentaliste iseloomustavad enamasti tunnustustväärivad ja kaunid õpetused, kuid nende õpetuste ellurakendamine ei vasta Mäejutluse vaimule. Me vajame sügavat ja isiklikku palveelu ja osadust oma Issandaga, et elada armastuses ning pühaduses! Algav paastuaeg on suur võimalus oma vaimulikku elu taas süvendada, et meid ei leitaks katsumise päeval kerge olevat.

Ühiselt lauldakse "On armastus, mis pühitseb..." Võetakse osa Issanda surma mälestusest, palvetatakse ja lõpetatakse lauluga: "Oh tulge, vennad õed..."

On hea jumalateenistuse lõpus pigistada õe ja venna kätt ja usaldada üksteist Issanda hoolde.

Õhtul oleme proua Juta Kitchingu külalised


Proua Juta Kitching

Lahke perenaine on valmistanud maitsva õhtulaua

Selle kodu kass, kes on tutvunud kõigi külalistega,otsustab lõpuks puhata ja
lisada vestlusringi oma vaikse rahuoleva nurrumise.

No comments:

Post a Comment