16/05/2011

Pühapäev, 15.mai 2011.a.

"Issand on mu karjane, mul pole millestki puudust. Haljale aasale paneb ta mind lebama, hingamisveele saadab ta mind; tema kosutab mu hinge." Ps 23:1-2

Möödunud nädal algas emadepäevaga, mille tähistamine jätkus Eesti Kodus, kus pastor Joosep Tammo tegi ettekande oma emast Selma Tammost.

Pastor Joosep Tammo teeb ettekande

Aasta emad valiti Kuldse Klubi rahva poolt
vastavalt bioloogiliste järeltulijate arvule.

Nädalasse mahtus Eesti külaliste reis Whistlerisse.
Teele jäid ka kohalikud karud.

Pühapäeval algas jumalateenistus lauludega "Isa taevas, me austame Sind..." ja "Hingekarjane, meid kanna..." Seejärel tegi alguspalve Aime Tammo. Perekond Tammodel olid külas Anneli ja Aldo Vinkel, kes teenisid kogudust lauluga ja tunnistustega. Kogudust tervitas Endel Meiusi. Ohvrilauluks lauldi: "Jeesusele tahan tuua..." Pärast ansambli laulu kõneles pastor Joosep Tammo Jh 10:1-10 alusel Jeesusest Kristusest kui Heast Karjasest.

Õed ja vennad Kristuses, tänast pühapäeva nimetatakse Hea Karjase pühapäevaks. Me oleme viimastel pühapäevadel lugenud ja kuulnud, kuidas Jeesus laialipillatud jüngreid pärast ülestõusmist nagu Hea Karjane taas otsis ja kogus. Tänases evangeeliumis nimetab Ta ennast heaks karjaseks. Tähendab, selles maailmas on ka halbu karjaseid ja koguni vargaid, kes lambaid varastavad. Kuidas neid ära tunda? Nad tulevad öösel ja ronivad üle tara. Nad ei tule uksest. Nad toovad kogudusse lahkhelisid, hirmu ja ebakindluse õhkkonna.

Aga Hea Karjane tunneb omasid ja omad tunnevad Ta häält. Head karjast iseloomustavad valvsus, julgus ja kannatlikkus ning mis kõige tähtsam – armastus oma lammaste vastu. Tegelikult on see pilt Jumalast ja Tema Pojast. Ta on meid nõnda armastanud, et Ta isegi oma elu on andnud meie eest. Ükski hind pole Talle küllalt kõrge, et meid päästa ja hoida ja kinkida täiuslik elu.

Koguduse peamine ülesanne seisneb selles, et jätkata Jeesuse tööd kaasaegses maailmas – näidata teed Jumala juurde ja hoida varaste eest..

Peetrus kirjutas 1Ptr 2:20-25 „Selleks te olete kutsutud, sest ka Kristus kannatas teie eest, jättes teile eeskuju, et te käiksite tema jälgedes. "Tema ei teinud pattu ega leitud pettust tema suust"; ta ei sõimanud vastu, kui teda sõimati; ta kannatas ega ähvardanud, vaid jättis kõik selle hoolde, kes mõistab kohut õiglaselt; ta kandis ise meie patud oma ihus üles ristipuule, et meie, olles surnud pattudele, elaksime õigusele; tema vermete varal te olete saanud terveks. Teie olite ju "nagu lambad ekslemas", kuid nüüd te olete pöördunud oma hingede Karjase ja Ülevaataja poole.“


Laulavad Anneli Vinkel, Aime Tammo ja Aldo Vinkel

Tunnistavad Anneli ja Aldo Vinkel

Anneli Vinkel sai tänu ajavahele oma sünnipäeva alustada juba eelmise päeva õhtul.

No comments:

Post a Comment