23/05/2011

Pühapäev, 22. mai 2011.a.


"Õnnis on rahvas, kelle Jumal on Issand,
rahvas kelle tema on valinud enesele pärisosaks."
Ps 33:1-19

Iga nädal peidab endas kohtumisi ja nendega seotud õnnistusi. Kolmapäeval külastas pastor Joosep Tammo koos abikaasaga Dr. Artur Proosi. Vend Artur Proos tervitab kõiki. Neljapäeval toimus Piiblitund, kus pastor Joosep Tammo kõneles sellest, kuidas Piibel meid kõnetab.

Artur Proos ja hooldaja Maira koduuksel

Piiblitund Vancouveri Ühendatud Baptisti Koguduses

Pühapäeva hommik oli küll pilvine, kuid siiski kevadiselt soe. Jumalateenistus algas lauludega "Ma laulan suust ja südamest..." ja "Oh kui helde on me Jeesus..." Seejärel tegi alguspalve Tiiu Jääger. Lauldi "Ma tänan Sind, Jeesus..." ning tunnistas Johannes Eenjärv. Pastor Joosep Tammo õnnitles sünnipäevalapsi Thomas Kirvest ja Jaan Lepikut ning siis lauldi sünnipäevalastele "Issand, kanna oma last..." Ohvrilauluks lauldi "Küll ööd ja päevad vaatab..." ja "Mind kanna Sa..."

Tiiu Jääger teeb alguspalve

Johannes Eenjärv tunnistab


Pastor Joosep Tammo kõneles teemal "Teie süda ärgu ehmugu!" Jh 14:1-12

Me kuulsime Jeesuse sõnu lahkumisest, eesmärgile jõudmisest ja tagasitulekust. On tähelepanuväärne, mida Jeesus oma õpilastele lahkumisel ütleb: "Teie süda ärgu ehmugu!" Kreekakeelne sõna tähis tarasso tähistab siin sügavat sisemist vapustust. Jeesus näeb ette, et sellised sisemised vapustused ootavad ka tema jüngreid ja ohustavad nende usku. Sellepärast Ta kinnitab neid: "Uskuge Jumalasse ja uskuge minusse!" ja lisab "Minu Isa majas on palju eluasemeid. Kui see nõnda ei oleks, kas ma siis oleksin teile öelnud, et ma lähen teile aset valmistama?"
Milline imeline tõotus, igaüks meist saab oma privaatse eluaseme - isikliku kodu. Tegelikult kirjeldab see pilt meie isiklikku suhet Jumalaga. Aga kuidas selleni jõuda? - on Toomase ja paljude otsivate hingede küsimus. Jeesus vastab: "Mina olen tee, tõde ja elu..." (Jh 14:6) Igavese elu ja osaduse tõotus armastava Jumalaga muutub ühes isikus - Jeesuses Kristuses - konkreetseks. See ei ole ainult trööstimine sealpoolsusega, vaid see kehtib ka siinpoolsuses. Apostel Peetrus ütleb: "Tulles tema, elava kivi juurde, kes küll inimeste poolt on kuulutatud kõlbmatuks, ent Jumala silmis on valitud ja hinnaline, laske ka endid ehitada elavate kividena vaimulikuks kojaks." (1 Ptr 2:4-5.)
Õed ja vennad, meie igavese eluaseme ehitus on juba alanud. Usk Jeesusesse vormib meie elu nii siin kui igavikus. Me oleme kuninga lapsed. Mitte surm, vaid Jeesus on tee igavesse ellu! Sellepärast "Teie süda ärgu ehmugu!" Tee, mida usus käime, viib pimedusest "imelisse valgusse" (1 Pt 2:9).

Pärast lõpupalvet lauldakse ühiselt: "Me Jumal on see varjupaik..."

Õhtul kohtume sünnipäevalapse Thomas Kirvese kodus

Sünnipäevalaps Toomas Kirves

20. mail oli sünnipäev ka peretütrel Leila-Ann Kirvesel ja nii on tordil kahed küünlad

Abikaasa Astrid laseb Toomasel sünnipäevaküünlad ära puhuda.
Paistku õnnelike hetkede sära Leila ja Toomase eelolevaisse päevadesse!

No comments:

Post a Comment